Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как по-лесно да преодолеем разочарованията

Всеки ги е преживявал и се е питал как да се справи с тях. Трябва да се научим да ги преодоляваме, защото иначе вредим на здравето си.

разочарования, психическа нестабилност, тъга, предателство, приятелство

Чакаме гости, цял ден сме готвили за тях, потили сме се в кухнята, но готвеното или де­сертът не се харесват кой знае колко на приятелите ни. А това, че масата е подредена като от списание, също не ги впечат­лява. Какво разочарование – очаквахме бурни комплимен­ти, а то…. Идва ни да заплачем, но не бива. Има и други начини да се справим с това.

 

Фалшиви очаквания

Психолозите винаги търсят корена на чувствата. Защо се ядосваме толкова при такива ситуации? Виновни са преко­мерните ни очаквания. Из­хождайки от собственото си мнение, очакваме същото и от другите. Затова не залагайте на големи очаквания.

 

Излейте сърцето си

Когато се чувстваме обидени, отначало се разгневяваме и ис- каме веднага да изпуснем пара­та. Това обаче може да влоши отношенията ни с близките, приятелите или колегите. За­това по-добре е вечерта да се обадим на някой приятел или приятелка и да споделим всич­ко. С тяхна помощ по-лесно ще разберем защо реагираме тол­кова гневно.

Ако разберем причината, ще се справим по-лесно с чув­ствата си.

 

Без упреци

При това условие един разго­вор с човека, който ни е разочаровал, може да помогне. Ако само преглъщаме и не споделяме, това ще натовари повече отношенията и здра­вето ни. Но упреците нямат място тук. Първо трябва да опишем как се чувстваме. По­сле внимателно да изслушаме обяснението на другия.

Партньорът или парт­ньорката ви например не са искали да ви обидят, като са забравили важна радостна го­дишнина. Ако не го обсъдите обаче, другата година може да се случи същото. Не затаявай-те обидата у себе си, защото натрупването и води до високо кръвно или до стрес диабет.

 

Другата страна

Когато очакванията ни не се оправдаят, < е появява усещане за несигурност. Негати вно чувство, което винаги има отрицателен ефект за здравето ни. Мислим, че собственото пи мнение и позициите ни не са достатъчно ва ж 11 и за околните. Колкото повече сме се на д я вали, толкова по-силно е разочарованието.

Ако не изпаднем в самосъжален ис, може дори да извлечем полза от това положение, Ще открием в какво сме се заблуждавали и ще разберем по-добре другите. А това i- ш полза за психическото ни здраве.

 

Направете си нова себеоценка

Каква е равносметката дотук? Заради разоча рованието ще видим нещата от по-различен ъгъл. Ще научим повече за човека, който е бил „несправедлив“ към нас. Ще разберем и какво мислят другите за нас. Ще проверим дали очакванията ни не са били прекалено високи и следващия път ще ги ограничим. Умереност във всичко – това е изводът, който ще ни помогне и така ще запазим добро физическо и душевно здраве.

 

Как емоциите влияят на здравето ни?

 

 

 

За здравето на психиката ни – АFА – кламатските водорасли Аfanizomenon Flos Aguae

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *