Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнем с природни средства, когато кожата страда?

Устен херпес

Той се дължи на вирус и е много заразен. Често се активира от студ, слънце или при висока температура. Не забравяйте да смените четката за зъби, след като инфекцията премине.

Лед

Преди още да „разцъфти” пъпката, сложете на мястото бучка лед. По този начин херпесът може да остане по-малък.

Хамамелис

krem ot nevenНапоете тампон с отвара от хамамелис и наложете херпеса.

Изгаряния

Те се случват често и могат да бъдат третирани с подръчни средства, когато са от първа степен и не засягат чувствителна зона като очите например. В някои случаи е възможно и при изгаряния втора степен, засягащи малък участък от кожата, да се приложат домашни продукти, но във всички останали случаи трябва да отидете веднага в близката болница.

Охлаждане

Първата грижа за изгорената кожа е нейното охлаждане със студена течаща вода в продължение на 5 минути – това позволява да се ограничи зоната на изгаряне. Ако наблизо няма чешма, използвайте парче плат, напоено със студена вода.

Плюски по краката

Крем от невен и алое

Под формата на гел или крем в аптеките се продават кремове на базата на невен или алое, които имат доказан ефект за заздравяване на кожни рани.

Лук

Пробийте плюската, като внимавате да не замърсите раната. Оставете кожата на мястото й. Разрежете една глава лук и вземете тънката ципа, която покрива отделните пластове. Поставете я върху пробитата плюска. Ципата има заздравяващ ефект.

Ароматно масло от чаено дърво

То не допуска кожата да се инфектира поради бактерицидното си действие.

Афти

Босилек

Сдъвчете няколко листенца босилек.

Черен чай

Пуснете пакетче черен чай в чаша гореща вода, извадете го след 2 минути и го оставете да се охлади. След това го поставете върху афтата в устата. Черният чай има противовъзпалителен ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *