Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НУРОФЕН / NUROFEN

Съдържа ибупрофен, кроскармелоза натрий, натриев лаурил сулфат, натриев цитрат, стеаринова киселина, колоидален безводен силиций, свързващи компоненти, оцветители

nurofenПредназначение

Въздействието на НУРОФЕН се определя от основния компонент на продукта – ибупрофен. Това е медикамент от групата на нестероидните противовъзпалителни; облекчава симптоматика от рода на болка, температура и отоци. Препоръчва се при ревматични болки, мускулни проблеми, невралгии, мигрена, зъбобол. Ефективно средство в комбинирана терапия при вирусни и простудни заболявания.

Как се приема

Приемът на НУРОФЕН следва да бъде определен като дозировка и продължителност от лекар. Лечението е индивидуално, в зависимост от заболяването и общото състояние на пациента.

Обикновено първият прием е от две таблетки; максималната доза за денонощие е 6 таблетки. Между всеки два приема е задължително да има интервал от поне 4 часа. Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може в отделни случаи да причини главоболие и обриви. Рядко се съобщава за стомашни неразположения – болки, гадене и повръщане, диария или запек, кръвоизливи в областта на стомаха или червата с отделяне на черни изпражнения. Регистрирани са оплаквания от проблеми във функционирането на дихателната система: дразнене и задух, недостиг на въздух. Допустими са отклонения в сърдечните функции – забързан или неритмичен пулс.

Продължителната употреба на НУРОФЕН може да бъде причина за отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, което изисква системен контрол върху кръвните показатели.

Има данни и за странични ефекти от рода на замайване, прилошаване и влошаване на слуха.

Кога НЕ БИВА да се приема

НУРОФЕН не се препоръчва на деца под 12-годишна възраст.

Този медикамент не е подходящ за потребители, които имат алергия към някой от компонентите му.

Да не се прилага за лечение на бременни! Продуктът може да се приема от кърмачки само по изключение – по лекарска препоръка и за много кратък период.

НУРОФЕН не е подходящ за пациенти с тежки заболявания на сърдечно-съдовата система, бъбреците или черния дроб, астматици. Не използвайте, ако страдате от язва или сте склонни към стомашни кръвоизливи.

Да не се препоръчва на потребители, които приемат постоянно аспирин в дози над 75 мг за денонощие.

Взаимодействие с други медикаменти

Не вземайте НУРОФЕН, ако сте на постоянна терапия с ацетизал в дози над 75 мг за денонощие.

Паралелният прием на НУРОФЕН с някои медикаменти може да провокира сърдечни проблеми – включително инфаркт, инсулт, тежки стомашни кръвоизливи. За да се избегнат подобни събития е добре НУРОФЕН да се препоръчва в минималните ефективни дози за много кратко време, или приемът му да бъде отдалечен във времето относно друг продукт. Опасните комбинации, за които лекуващият и пациентът са длъжни да внимават, са с антикоагуланти, лекарства за сърдечни заболявания и хипертония, за потискане на имунен ответ при трансплантирани пациенти, антидепресанти, за лечение на рак и ревматизъм, някои антибиотици.

_______

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 10 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *