Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Губите ли слуха си? Разберете дали е така!

Има някои признаци, по които може да уловите понижаването на слуха в начален стадий

намален слух Отговорете си на следните въпроси: изпитвате ли затруднения при воденето на телефонен разговор; случва ли се да чуете приближаващ се автомобил в последния момент; често ли се обръщат към вае с молба да говорите по-тихо; имате ли чувството, че слуха ви зависи от атмосферните условия; близките правят ли ви забележка, че прекалено увеличавате звука на телевизора; по-добре ли чувате ниските мъжки гласове отколкото женските и детските; имате ли чувството, че повечето хора говорят неясно. Ако На няколко от тези въпроси дадете положителен отговор, желателно е да се консултирате с лекар.

Профилактичните мерки, които ще ви помогнат по-дълго да запазите добрия си слух, са лесни за изпълнение. Когато извършвате шумни дейности, слагайте защитни тапи за уши. Избягвайте често да слушате музика прекалено силно. Силният звук в дискотеките и на рок концертите, достигащ 140 децибела, може да не порази веднага способността да чувате добре, но след време възрастовото намаление на слуха ще в по-изразена степен. Безопасен за здравето е звукът до 85 децибела. Желателно е да не почиствате ушния проход с клечки с памучен накрайник заради риска да засегнете тъпанчето, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *