Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сърдечни болести се лекуват чрез ушите?

В ушите се намират множество биологично активни точки, свързващи го със сърцето и другите части на нашето тяло

Необичаен метод за лечение чрез ушите постигна удивителен успех при пациенти със сърдечна недостатъчност. Британски учени въздействат с електрически ток върху специфична област на ушната мида, за да стимулират работата на миокарда и се подобри състоянието на сърцето.

18038При здрави хора сърцето никога не работи монотонно, защото под действие на мозъчните сигнали, то променя своя ритъма и изпомпва повече или по-малко кръв, в зависимост от ситуацията и нуждите на организма.

Монотонният пулс, който не се променя (обикновено сърцебиенето е учестено) е характерен за болното сърце и се наблюдава при сърдечна недостатъчност. Това влошава състоянието на пациентите, които се опакват от липса на сили, задух, бързо настъпване на умора и става причина за ускорено амортизиране на сърдечния мускул.

Британски учени от University of Leeds разработиха метод, който възвръща способността за промяна на сърдечната честота, с което се подобрява функционирането на миокарда. В случая най-необичайното е, че лечебният ефект се постига чрез кожно електрическо стимулиране на блуждаещия нерв. Той започва от мозъка,минава през през шията, гърдите и стига до коремната кухина. Електродите за нервна стимулация са разположени върху специфична област на ухото.

Може да се каже, че ново е добре забравеното старо, защото още в древността китайската медицина препоръчва масаж и акупунктура в точки от тази област, за подобряване работата на сърцето.

При клиничните тестове с доброволци британските лекари установяват изумително бърз резултат – само за 15 минути сърцето намалява лудия си бяг и възвръща близо 20% от своята способност да се саморегулира. Позитивният ефект се запазва доста време след изключване на устройството. Учените са уверени, че по този начин ще могат да спасяват своите пациенти и много сърдечни болести ще се лекуват чрез ушите, пише изданието Нealth.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *