Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е полезен сокът от захарна тръстика?

Захарна тръстика или Saccharum officinarum е многогодишно тревисто растение, което е основният източник на захар в целия свят. 

Сокът от захарна тръстика се получава, като първо се нарязват и мачкат стеблата, а след това се пресоват. Пие се или с една щипка сол, или с добавен към него сок от лимон или лайм. Стойността на хранителните елементи на една чаша сок от захарна тръстика, зависи от сорта на растението и типа на почвата. Освен съдържанието на захароза, сокът съдържа и минерали като калий и магнезий, аминокиселини, витамин В3 и органични киселини и може да има огромни ползи за здравето на хората.

Антиоксидантна активност

Свободните радикали са отговорни за различни заболявания, като рак и стареене, тъй като взаимодейства с важни клетъчни компоненти и унищожават клетките.  Антиоксидантите са съединения, които имат способността да неутрализират тези свободни радикали. Освен витамин C, витамин Е и бета-каротиноиди, сокът от захарна тръстика проявява антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване на окислителното разграждане на клетъчните липиди и мазнини, като по този начин защитават органите в тялото.

Лечение на жълтеница

Жълтеницата е жълта пигментация на кожата и мембраните, причинени от повишени нива на билирубин (billirubin) в телесните течности и се появява поради лоша функция на черния дроб или запушване на жлъчните канали. Препоръчва се една чаша пресен и чист сок от захарна тръстика, два пъти на ден, за да помогне за облекчаване на жълтеницата и ускоряване на възстановяването на организма.

Дизурия – болезнено уриниране

Сокът от захарна тръстика, смесен с лимонов сок и кокосово мляко може да помогне за облекчаване на болезненото уриниране, което е свързано с инфекции на пикочните пътища, предавани по полов път заболявания, камъни в бъбреците и простатит. Този сок помага за увеличаване потока на урината и нормализиране на бъбречната функция.

Заместител на протеин

Препоръчва се прием на сок от захарна тръстика, за да компенсира протеините, изгубени по време на някои фебрилни заболявания.

Подпомага енергията на организма

Захарите в сока от захарна тръстика могат да се усвояват бързо от организма и да произвеждат енергия. Този сок хидратира тялото и е особено ефективен в летните месеци. GreenHerbalRemedies.com посочва, че макар и сокът от захарна тръстика да има високо съдържание на захар, той е добър за пациентите с диабет, поради ниския си гликемичен индекс.

 

 

Захарта засилва бръчките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *