Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват гъбички по ноктите?

В ноктите на ръцете се оглежда състоянието на много органи и системи в организма

ноктите-на-краката Промяната в цвета и структурата на роговите плочки може да е симптом за заболяване. При анемия например по повърхността им се появяват специфични белезникави петна. При някои гъбични или бактериални инфекции ноктите могат да пожълтеят. Същата промяна .се наблюдава и при използване на агресивни и силно увреждащи лакове. Когато цветът стане по-светъл от обикновено и се появят тъмни точили, изследвайте се за хепатит. Твърде голямата бледност или синкавия оттенък на роговите плочки подсказва, че не получавате достатъчно кислород. Възможно е също да имате анемия или да страдате от синдром на Рейно -неопасно състояние, причинено от нарушена циркулация на кръвта в резултат на емоционален стрес или студ.

При дефицит на желязо ноктите странно хлътват в централната част. Повишената чупливост често пъти е индикация за нарушения в работата на черния дроб и проблеми с функционирането на ендокринната система. Когато ноктите са много тънки и меки, най-вероятно щитовидната жлеза не е в добро здраве или пък изпитвате недостиг на витамини от групата В. Надлъжни набраздявания и точковидни вдлъбнатини обикновено се появяват след тежки медикаментозни интоксикации, екземи и при псориазис. Ноктите тип часовниково стъкло -изпъкнали нагоре и полирани, издават заболяване на белия дроб или сърдечносъдови проблеми.

Ноктите на краката боледуват по-често от тези на ръцете. В повечето случаи проблемите идват от гъбична инфекция, която започва от палеца и постепенно се разпростира на съседните нокътни плочки. Първоначално се променя цветът, с развитието на заболяването ноктите се удебеляват, натрупват белезникава материя под плочката и стават болезнени. Някои хора са генетично предразположени към такива инфекции, други са по-податливи в резултат на захарен диабет и нарушена периферна циркулация на кръвта. Към рисковите фактори спадат високата температура, повишена влажност, хронична травма, носене на обувки от изкуствена материя.

През лятото ходенето на бос крак по плажната ивица и край басейна повишава риска от инфектиране на ноктите. Най-често обаче причината е комплексна. За да се предпазите, поддържайте добра лична хигиена – не обувайте чужди чехли и джапанки, ползвайте собствен комплект за педикюр и маникюр. Подсушавайте добре междупръстните пространства. Избягвайте затворени обувки от изкуствена кожа, които изпотяват краката. В профилактиката може да включите спрейове, пудри и лакове.

За да имате здрави нокти, трябва да си набавяте достатъчно количество витамин А, който се съдържа в черния дроб, яйцата и млечните продукти, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как се лекуват гъбички по ноктите?

  1. MIMI каза:

    В крайна сметка не разбрах каксе лекуват гъбичките – разбрах как да се предпазя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *