Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашно лечение против прекомерно изпотяване – хиперхидроза

Прекомерното изпотяване е често срещано заболяване, което се получава в определени области на тялото, като подмишниците, дланите, стъпалата на краката, главата и лицето. 

Изпотяване

Смята се, че хиперхидрозата е резултат на свръхактивност на симпатиковата нервна система. Тези проблеми възникват около пубертета, но изпотяването на дланите може да започне и по-рано – често по време на детството или юношеството. Прекомерното изпотяване се наблюдава в повечето случаи при хора, които иначе са здрави, тъй като неврологични, метаболитни и други системни заболявания понякога предизвикват изпотяване.

Просто изпотяване в повече, отколкото другите хора, когато е горещо или когато извършвате физическо усилие не е хиперхидроза. Това са само вариации в нивото на изпотяване.

Тежките случаи могат да имат сериозни последствия на практика, защото затруднява страдащите дори когато държат писалка, волана на колата или се ръкуват.

Ето някои природни средства за лечение на хиперхидроза или прекомерно изпотяване:

  1. Доматен сок – Пийте чаша доматен сок от пресни домати всеки ден в продължение на най-малко една седмица. Ако видите някакъв напредък, можете да го продължите 6 месеца.
  2. Чай от риган ​​е доказано, че е един от най-добрите средства за прекомерно изпотяване. Пийте го всеки ден. Съдържа витамин B и магнезий, който помага да се намали активността на потните.
  3. Хамамелис – това растение има естествени стягащи свойства и действа като естествено средство против изпотяване.
  4. Екстракт или сок от млада пшеничена трева е много ефективен домашен лек за прекомерно изпотяване. Помага за неутрализиране на киселините и токсини в кръвта и също е много добър източник на протеин, витамин С, витамин В-12, фолиева киселина и витамин В-6.  Една чаша от този сок на ден може да помогне за намаляване на прекомерно изпотяване.
  5. Сменете дневното си кафе с горещ чай, смесен с няколко щипки пасифлора – намира се в здравните магазини в прахообразна форма.

И накрая, ако смятате, че вашето изпотяване би могло да бъде частично причинено от стрес, можете да опитате техники за релаксация като йога и медитация. Винаги правете почивка по 10 минути на всеки час, в която да се отпуснете и никога не си позволявайте да се претоварвате.

 

 

Дезодорантът не помага?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *