ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕГОЛАНЗА / EGOLANZA

Съдържа оланзапин, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, оцветители

egolanza-5Предназначение

ЕГОЛАНЗА е медикамент от групата на антипсихотиците. Препоръчва се при болестни състояния, характеризиращи се с чуване или виждане на несъществуващи неща; самоизолация и затваряне в себе си, налудни мисли. Прилага се както при симптоми от рода на тревожност и напрегнатост, така и при необичайно приповдигнато настроение и бодрост, свръхенергичност при минимално количество сън за известен период от време, раздразнителност, бързо говорене с формулиране на идеи, върху които пациентът не задържа вниманието си.

Лечението с този медикамент стабилизира настроението, оптимизира съня и самочувствието, неутрализира състоянията на депресия.

Как се приема

Приемът на ЕГОЛАНЗА се определя като дозировка и продължителност от лекар. Медикаментът се предлага в таблетки от 5, 7.5, 10, 15 и 20 мг.

Таблетките се поглъщат цели, с вода, независимо от храненето. Определената доза от медикамента се приема веднъж дневно по едно и също време.

В много случаи лечението дава резултат много бързо; не прекратявайте приема при първите признаци на подобряване, ако това не е разпоредено от лекуващия. Не превишавайте самоволно дозата, която е определена в зависимост от характера на вашия проблем.

Възможни нежелани ефекти

Много често лечението с ЕГОЛАНЗА причинява сънливост и увеличаване на теглото. Сред нежеланите странични ефекти са промените в кръвната картина – отклонения в стойностите на захар, мазнини и някои кръвни клетки.

Регистрират се замаяност, безпокойство, неконтролирани движения и тремор, скованост на мускулите, затруднения с говора и движенията на очните ябълки, обриви и отоци, засилено усещане на глад, запек. При дългосрочен прием има данни за уголемяване на гърдите при двата пола, смущения в сърдечния ритъм, по-сериозни последици от рода на гърч или внезапна смърт. Необходим е контрол при продължително лечение с препарата, тъй като са регистрирани случаи на провокиран диабет, отклонения във функциите на черния дроб, проблеми с уринирането, възпаление на панкреаса, неестествено удължена и болезнена ерекция.

Възрастни пациенти с деменция или Паркинсон могат да се влошат, като не е изключено да се развият пневмонии или инсулт.

При лечение на жени във фертилна възраст са наблюдавани промени в цикъла и стимулиране на безпричинна лактация.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕГОЛАНЗА не се препоръчва при пациенти с алергия към някоя от съставките на медикамента.

Продуктът не е подходящ за потребители с глаукома; възможни са усложнения, ако потребителят има диабет, отклонения във функциите на бъбреците и/или черния дроб, епилепсия, сърдечно страдание, болест на Паркинсон или деменция.

При проблеми с чревната проходимост, простатата или заболявания на кръвта лекуващият преценява целесъобразността на лечение с ЕГОЛАНЗА.

Медикаментът не се прилага при деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Не е желателно ЕГОЛАНЗА да се приема от бременни и кърмачки.

Лечението с този продукт често причинява сънливост и замайване, затова не трябва да шофирате, докато сте на ЕГОЛАНЗА.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ЕГОЛАНЗА с транквилизатори и антидепресанти може да причини сънливост.

Едновременният прием на ЕГОЛАНЗА с други лекарства е възможен при точно фиксирана схема и дозировки от страна на лекуващия. Особено внимание изисква комбинирането с някои антибиотици и транквилизатори, както и с лекарствата при терапия на болестта на Паркинсон.

_________

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 28 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *