Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако е оцет, да е ябълков

В сезона на салатите е редно виненият оцет да се смени с ябълков и за организма ще има много ползи

оцет Нормализира се храносмилането, умират вредни микроби в стомаха и червата, тялото получава доставка от калий, калций, желязо, магнезий.

В 150 г оцет от ябълки има 240 мг калий. Той ще измести натрия от клетките и ще го прати извън организма чрез потта и урината. От баланса между натрия и калия в тялото зависят нервната система, мускулите, кръвното налягане. Калият пази от задържане на течности, което се случва при излишък на натрий. Затова лекарите настояват да се намали солта при високо кръвно.

Народните лечители твърдят, че оцетът лекува хипертония, хронична умора, отслабване на паметта именно чрез калия в него. Алкохолът, кафето, чаят и захарта са диуретици, които извеждат калия от тялото. Ако прекалявате с тях, ще се почувствате отпаднали. Причината е недостигът на калий. Дневната доза от него е 1,875 мг и ябълковият оцет ще я осигури.

Чрез оцета се поддържа киселинно-алкалното равновесне на организма. А киселата среда е добра за развитието на ракови клетки.

В оцета има натурална ябълкова киселина. Тя взаимодейства с алкалните елементи и минерали и се отделя енергия, натрупваща се под формата на гликоген. В народната медицина за детоксикация се прилага сок от лимон и ябълков оцет. Лимонът и оцетът, въпреки киселия си вкус, създават алкална среда в тялото.

Съвместно с витамина те предпазват от рак, причиняван от химични токсини. Храна, богата на витамините А, С, Е и бетакаротин, неутрализира свободните радикали, причиняващи израждане на нормалните клетки в злокачествени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *