Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение със слънчоглед – рецепти

Всяка част от растението слънчоглед има лечебни ефекти: от корена до семената.

SunflowerКакво лекуват корените на слънчогледа, описват от web-zdrav.ru. Слънчогледовият корен е мощно средство за очистване на организма. Отварата, която се приготвя от него, разбива камъните в бъбреците и жлъчката, изчиства ставите от натрупани соли и се препоръчва при лечение на остеохондроза. Отварата се приготвя и приема по специална схема; за минимален терапевтичен курс са необходими 300 грама изчистени, изсушени и стрити на ситно корени. Приемът на такава отвара предизвиква изхвърляне с урината на песъчинки, слуз и нишки с ръждив цвят. Приемът на отвара от слънчогледов корен може да се прекрати, когато урината се избистри напълно.

Семената на слънчогледа са добро средство за профилактика и лечение на холестеринови плаки по кръвоносните съдове, за нормализация на кръвното налягане и за успокояване на нервната система.

Ето една актуална рецепта със слънчогледови семки. Взема се материал от прясна пита, в която семената са все още еластични. С такива необелени семена се напълва половинлитров буркан – количеството се прехвърля в емайлирана тенджера и се залива с два литра вода. Вари се на тих огън два часа, след което се прецежда. След като изстине, отварата е готова за употреба. От нея се изпива една чаша за целия ден – на малки глътки. Приемът на такава отвара в продължение на две седмици нормализира високото кръвно налягане. Прави се петдневна почивка и двуседмичният курс се повтаря. Може да се изпълни и като профилактична програма за прочистване на кръвоносните съдове от плаки.

Цветовете на слънчогледа церят простуда, черен дроб, панкреас и чревния тракт.
Ето как да си приготвите слънчогледова настойка срещу простуда. Напълнете буркан от компот плътно само с листчета от цвета на слънчоглед. Залейте ги със силна ракия или водка и затворете плътно с капак на винт. Буркана оставете на тъмно – трябва да стои, докато течността придобие кафяв цвят. Тогава отворете и прецедете; спиртната настойка се съхранява дълго време в хладилник.

Настойката от слънчогледов цвят може да се използва като профилактично средство срещу грип и простуда – достатъчно е да вземате по една супена лъжица три пъти на ден двайсетина минути преди хранене. Тази настойка не се препоръчва за деца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *