Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са градинските билки, които ще ви предпазят от рак!

Градинските билки притежават легиони от лечебни свойства и когато ги ядем заедно със здравословни зеленчуци, тези подправки имат мощни превантивни свойства срещу рак.

Най-лесният начин да намалите риска от рак е здравословното хранене. Вижте тези градински билки и започнете да ги използвате повече в храната си!

Розмарин

Често използвани в готвенето, листата на тази градинска билка имат забележим дървесен аромат, благодарение на мастните киселини на терпените – естествени вещества, които спират възпроизвеждането на раковите клетки в туморите и ги унищожават.

Магданоз

Тази ярко зелена трева, използвана само за гарнитура от мнозина, напоследък привлича вниманието на медицинската общност. Магданозът съдържа флавоноида апигенин, за който е доказано, че предотвратява ангиогенезата – растежът на кръвоносните съдове, които снабдяват раковите тумори с хранителни вещества.

Мащерка

Мащерката (Thymus vulgaris) се използва от трето хилядолетие преди Христа. Египтяните са я използвали при балсамирането, а древните шумери, като антисептик. Повече от 350 вида мащерка има на планетата! Тази билка е с дългогодишна история на употреба като лекарствен продукт. Тя е богата на тимол, който също е растителен терпен и притежава противоракови свойства. Мащерката може да се използва като антисептик, антибактериално и силен антиоксидант. Чаят от мащерка, ако се използва като вода за уста, може да лекува възпаление на устата и гърлото. Смятало се е, че билката дава смелост и шотландските бойци са я пиели, а римските войни са взимали вани с мащерка преди битките. Освен с лечебна цел, мащерката се използва и като подправка и намира широко приложение в кулинарията, благодарение на нейния силен и приятен аромат.

Мента

Листата на ментата съдържат етерични масла, от които главното е ментол. Той помага в борбата с рака, като пресича кръвоснабдяването на раковите тумори, което води до преждевременната им смърт. От градинските билки ментата е най-употребявана за облекчаване на стомашни проблеми.

Копър

От градинските билки освен предлагането на силен пикантен вкус, копърът има много лечебни свойства, които идват от съдържащите се в него съединения, наречени монотерпени. Защитните монотерпени са стимуланти и активират секрети на ензима глутатион-S-трансфераза (мощен антиоксидант), който е много ефективен при неутрализиране на канцерогени, особено свободните радикали, като по този начин предпазва от рак.

 

Яжте сини (лилави) зеленчуци, за да се предпазите от рак!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *