Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лютите чушки крият лек против рак

Любителите на пикантни храни може да бъдат спокойни – една особена съставка на лютите чушки е мощен лек против рак

Капсаицинът – активната съставка на лютите чушки, на която те дължат пикантния си изгарящ вкус, успешно намалява риска от рак на дебелото черво, свидетелстват публикации в авторитетното издание Clinical Investigation. Учени от Университета на Калифорния установиха, че това съединение активира рецептора за болка TRPV1 и в резултат  се потиска развитието на тумори в червата.

Лютите чушки крият лек против рак
Лютите чушки крият лек против рак

Първоначално TRPV1 е открит в сензорните неврони, където предпазва клетките от влиянието на околната среда – топлинно увреждане, повишена киселинност и чужди химически агенти. Но чревните клетки използват TRPV1 за стимулиране на рецепторите за растеж EGFR. Този рецептор има съществено значение за развитието на клетките в червата.

Ако нормалната работа на рецептора бъде нарушена, клетъчният растеж излиза от контрол и се повишава риска от рак на дебелото черво. Въздействия върху рецепторите на растежния фактор намалят опасност от образуване на тумори. Именно капсаицинът е способен да активира рецептора TRPV1 и потискайки разрастването на тумора, удължава живота на опитните животни с повече от 30%.

Според ръководителите на екипа – проф. д-р Еял Раз и д-р Петрус де Йонг, ефектът от съставката на лютите чушки се засилва, когато към терапията на туморите се включи и нестероиден противовъзпалителен препарат. Опитите и изследванията продължават, но красноречивите факти са в полза на лютите чушки и твърденията на народните лечители, че Природата има лев за всяка болест, включително и срещу рак – трябва само разумно да използваме нейните дарове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *