Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли връзка между обсебването и шизофренията?

Възможно ли е шизофренията да е свързана пряко с вселилата се у човека нечиста сила?

шизофрения

Турският изследовател Кемал Ирмак няколко години се занимава с изучаването на този въпрос и в резултат е склонен да му даде положителен отговор. Наскоро немското научно списание ournal of Religion and Health отпечата негова статия, в която той излага резултатите от своята работа.

Първите две части на статията „Шизофрения или обсебване?“не я отличават по нищо от всеки друг научен труд – в тях подробно се описват разрушаващите личността симптоми на шизофренията, съвременните методи на лечение, видовете състояния и халюцинации. Третата част е по-необичайна.

Според автора един от подходите към проблема с халюцинациите е да се признае възможността за съществуване на света на демоните. Такъв преход от чистата наука към мистиката не може да бъде възприет без скептицизъм от научния свят. Авторът разбира това, но продължава да развива своята мисъл.

Според него народите от нашия регион възприемат демоните като притежаващи разум невидими същества, населяващи свят, паралелен на нашия, човешкия. В много отношения те приличат на нас: женят се, имат деца, умират. Само че продължителността на живота им е много по-голяма. Благодарение на способността си да
летят и да са видими за очите те са се превърнали в главни компоненти на окултните ритуали. Способността да се вселяват в човека и да подчиняват на волята си неговото тяло и ум им дава власт, която те използват от векове.

Много учени признават, че демоните могат да обсебят човека и да съществуват вътре във физическото му тяло. Причините, по които нечистата сила се все-лява у хората, са много. Понякога човек случайно прави нещо, което привежда демона в ярост. Но се случва и така, че обсебването, напротив, става от любов. Когато демонът влезе в човешкото тяло, той установява контрол над системата, съединяваща тялото с мозъка.

След това изследователят прокарва граница между шизофренията и обсебването. Според него съществуват общи черти между клиничните симптоми на шизофренията и обсебването от демони. Общите симптоми включват делириумни състояния и халюцинации. Те могат да са следствие от близостта на демона до мозъка, който може да формира лъжливи интерпретации на реално възприемани картини. Слуховите халюцинации, когато пациентът чува два или повече гласа, спорещи помежду си и говорещи за самия него в трето лице, могат да свидетелстват за обсебване от повече от един демон едновременно.

Ирмак описва случай от живота на представител на местната религия, който помолил един „добър“ демон да се всели у него, за да изгони няколко „зли“, благодарение на което се излекувал. Основавайки се на подобни истории, изследователят стига до извода, че е дошло време, когато при лечението на шизофрения професионалните медици да започнат да допускат вероятността за обсебване от демони. Особено в случаите, когато болестта се съпровожда с халюцинации и делириумни състояния. Може би за постигането на по-добри резултати е добре в лечението на такива заболявания лекарите да се обръщат за помощ и към религиозни лечители, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Има ли връзка между обсебването и шизофренията?

  1. Димитрина Стоянова каза:

    Моля Ви,дайте координати на човек,който може да помогне.Спешно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *