Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕСИБЕЛ / DESYBEL

Съдържа деслоратадин, калциев хидрогенфосфат дихидрат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк, поливинилов алкохол, свързващи вещества, оцветители.

rinitПредназначение

ДЕСИБЕЛ е противоалергично средство, чийто прием не причинява сънливост. Използва се при сенна хрема и други алергични състояния, изразени чрез хроничен или остър ринит. Благодарение на ДЕСИБЕЛ се овладява неприятната симптоматика от рода на кихане, сърбеж и секрети от носа, зачервяване и сълзене на очите, запушен нос, раздразнено небце.

Лекарственият продукт ДЕСИБЕЛ е приложим и при кожни проблеми от алергичен тип – сърбеж, раздразнена кожа със зачервяване и обрив, копривна треска.

Как се приема

Лекарственият продукт е предназначен за перорална употреба. Обикновено се приема по една таблетка дневно с достатъчно вода, независимо от храненията. Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от характера на здравословния проблем.

Не предозирайте; не компенсирайте пропуснат прием с двойна доза от медикамента!

Възможни нежелани ефекти

ДЕСИБЕЛ се приема добре и рядко дава тежки странични ефекти. Най-честите оплаквания са главоболие, отпадналост и пресъхване на устата. За главоболие е съобщавано и при пациенти-деца на възраст над 12 години.

Има данни, че понякога приемът на този лекарствен продукт причинява усилване на кожните раздразнения, силен сърбеж и отоци; съобщавано е за затруднено дишане и хрипове.

Регистрирани са единични случаи на по-тежки негативни ефекти от рода на безсъние, халюцинации, болки в мускулите, гадене и повръщане, диария, гърчове и смущения във функциите на черния дроб. В такива случаи лечението се прекратява след консултация със специалист.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не бива да се прилага за лечение на деца на възраст под 12 години.

Не вземайте ДЕСИБЕЛ, ако сте алергични към някоя от лекарствените съставки.

Бременни и кърмачки са в рискова група по отношение на този медикамент; необходима е консултация със специалист за целесъобразността от приема му.

По принцип продуктът не причинява сънливост, но заради потенциален риск от въздействие върху способността за концентрация и координация на движенията е по-добре да не се шофира, докато протича лечението с него.

ДЕСИБЕЛ не се препоръчва за пациенти с бъбречни увреждания и проблеми с черния дроб.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с неочаквани или негативни за пациента последици.

__

Усреднена цена в аптеките – 5 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *