Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕКСАПОЛКОРТ / DEXAPOLCORT

Съдържа дексаметазон, сорбитан триолеат, лецитин, изопропил миристат, дривозол 35

dexapolkortПредназначение

ДЕКСАПОЛКОРТ е лекарствен продукт от групата на кортикостероидите. Притежава силен противовъзпалителен ефект; приложението му овладява алергични състояния и кожни дразнения със силен сърбеж. Оказва съдосвиващо въздействие.

Този медикамент е успешно решение при контактни екземи в остра фаза, кожни алергии, уртикарии и изгаряния от първа степен. Препоръчва се при усложнения след ухапване от насекоми.

Как се приема

ДЕКСАПОЛКОРТ е аерозолна форма на суспензия за външно приложение. При употреба трябва да се третира единствено засегнатият участък на кожата; суспензията не бива да попада върху лигавици, в очите или в устата.
Проблемната зона от кожата се третира 2 до 4 пъти дневно, като напръскването става от разстояние 15-20 сантиметра при продължителност до 3 секунди.

Прилагането на този продукт трябва да се извършва при стриктно спазване на лекарски препоръки, особено за пациенти-деца. Възможно е активни съставки от продукта да проникнат в кръвообращението и да предизвикат смущения във функционирането на надбъбречната жлеза. Рискът от този ефект съществува при по-продължителна употреба или при третирането на големи участъци от кожата.

Важно е да се помни, че обработените с ДЕКСАПОЛКОРТ кожни зони не бива да се превързват.

Възможни нежелани ефекти

Има данни за случаи, при които приложението на този лекарствен продукт причинява допълнителни кожни раздразнения: зачервяване и сърбеж, парене, уртикария, контактен дерматит, вторични кожни инфекции, обезцветяване на кожата или фоликулит, обриви в зоната около устата. При подобни рефлексии е наложителна бърза консултация с лекуващия и спиране на работата с този медикамент.

Продължителното лечение с препарата, особено при засягане на големи участъци от кожата, нерядко е причина за усложнения, характерни за действието на кортикостероидите. Ако пациентът е дете са възможни задържания в развитието на организма.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДЕКСАПОЛКОРТ не се прилага, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките на лекарствения продукт.
За препоръчване е да се избягва при лечението на бременни и кърмачки заради възможни рискове за плода/детето. По лекарска преценка е допустимо да се прекъсне кърменето, за да се проведе успешно лечение на майката-кърмачка.

Продуктът не се прилага при бактериални и гъбични инфекции на кожата, акне, рак на кожата, при възпаление на зоната около устните, след ваксинации с последвала кожна реакция.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с ДЕКСАПОЛКОРТ, при които произтичат негативни за пациента последици.

Да се избягва паралелната употреба на два или повече продукта за локално приложение заради риск от реакция на свръхчувствителност и увреждане на третирания участък от кожата.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за спрей ампула от 55 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *