Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да избелите зъбите си с ефикасни природни средства!

Всеки иска да има блестящо бели зъби

зъби

Само че цветът им е заложен в гените. Естествения цвят трудно можем да променим, но пък бихме могли да премахнем потъмняването от кафе, черен чай и червено вино. Цигарите също оставят наслагвания заради катрана. Третият фактор е възрастта – с времето и най-белите зъби постепенно пожълтяват.

Една от често търсените стоматологични услуги е избелването на зъбите. Проблемът е, че професионалната процедура засяга само естествените зъбни тъкани, а пломбите, фасетите и короните не подлежат на въздействие. Т.е. ще се наложи да ги смените, ако решите да избелите зъбите си при стоматолог, което предполага и по-голяма финансова инвестиция. В случай че не можете да си я позволите, пробвайте да направите по-бели зъбите си в домашни условия.

Пригответе си паста от 1 лъжица мед и 1 лъжица сол. Нанесете върху четката и търкайте с кръгообразни движения поне 3 минути веднъж седмично. Сладко-солената паста премахва и зъбния камък.

Към сока от половин лимон прибавете 1 с.л. вода. Топнете четката в разтвора и търкайте. Не правете избелващата процедура повече от веднъж седмично. Бъдете внимателни, защото лимонът е силно киселинен. Той може да изтъни емайла и да доведе до повишена чувствителност на зъбите.

Морковите, целината, ябълките действат като естествени абразиви. Консумацията им предизвиква отделянето на много слюнка, което спомага за отстраняването на петната по зъбите. Добър избелващ ефект имат ягодите, а също и триенето на зъбите с вътрешната страна на портокалова или бананова кора.

Вариант за избелване е кислородната вода. Към четвърт чаша вода прибавете 2 ч.л. 3-процентов разтвор на кислородна вода. С получената течност изплакнете устата след измиване. Може да топнете четката най-напред в чиста вода, след това – в кислородна вода, и накрая – в сол. Мийте зъбите не повече от минута, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *