Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Таблетът може да предизвика алергия?

Таблетът и телефонът, които децата не изпускат от ръце, може да са причина за обрив, вследствие алергия към никел

Когато се появи необясним обрив и сърбеж, медиците съветват да проверите своя iPad или другите електронни придобивки, чиято лъскава метална повърхност може да крие алерген – металът никел. Според експерти, алергията към никел заема първо място сред болестите, породени от модерните технологии. Никеловата алергия не носи опасност за живота, но е крайно неприятна с кожните обриви и сърбеж, за чието лекуване са назначават стероиди и антибиотици.

ipad причини алергия на 11-годишно дете
ipad причини алергия на 11-годишно дете

Случаят, който стана достояние на цял свят с последния брой на изданието „Рediatrics“, се оказва замесен популярният iPad. Д-р Шарън Джейкъб, дерматолог в Педиатрична клиника в Сан Диего лекува 11-годишен пациент с обриви по цялото тяло, който не се повлиява от традиционното лечение. Кожните тестове са показали, че е алергичен към никел и така лекарите стигарт до причнителя на алергията – iPad , закупен през 2010 година в САЩ.

От Apple не са съгласни с обвиненията. Говорителят на фирмата Крис Гейтър заяви официално, че изделията им „.отговарят на строгите стандарти за безопасност на потребителските продукти, установени в САЩ и Европа, а този случай е по-скоро изключение…“

Конкурентите от Майкрософт, които закупиха наскоро Нокия, се въздържат от коментар за съдържанието на алергена никел в техните апарати.

Общото здравословно състояние на момчето се подобрява, но според лекари, алергията към никел е до живот. Металът се използва в рамките за очила, метални ципове, евтини бижута за пиърсинг и други. Алергията се проявява след няколко минути, но всичко зависи от състоянието на човека. Чрез поставяне в калъф на мобилните устройства и замяна на метала с хипоалергенна пластмаса, контактът с алергена се избягва.

Ако през миналия век никелът не представляваше проблем, то сега една четвърт от изследваните деца в САЩ имат симптоми на алергия към този метал. В Европа и у нас през изминалата година алергията към никела, съдържащ се в мобилните устройства като iPad, е на първо място след кожните проблеми, коментира алергологът доц. Жана Казанджиева от Александровска болница за lekari.bg .

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *