Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРЕВЕНОКС / BREVENOX

Съдържа кветиапин, калциев хидроген фосфат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители

brevenoxПредназначение

БРЕВЕНОКС е антипсихотик. Препоръчва се при лечение на пациенти с биполярна депресия, шизофрения, за овладяване симптомите на мании. Постига положителни резултати при оплаквания от депресивни състояния, безсъние и липса на енергия, загуба на апетит.

Медикаментът е добър за оплаквания от тревожност, необяснима агресия или хиперактивност, немотивирана превъзбуда и ентусиазъм.

Помага при шизофренични състояния, когато пациентът има халюцинации.

Как се приема

БРЕВЕНОКС е препоръчван с дневна доза в диапазона 150 – 800 мг дневно в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента. Дозата се приема наведнъж или на два пъти по указание на лекуващия. Приемът не следва да бъде спиран самоволно, дори пациентът да чувства подобрение.

Възрастни потребители и пациенти с чернодробни проблеми приемат редуцирана от лекуващия доза. Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода, без оглед на храненето.

ВНИМАНИЕ! При лечение с БРЕВЕНОКС е препоръчително да не се пие сок от грейпфрут.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БРЕВЕНОКС може да провокира мисли за самоубийство и суицидално поведение, затова пациентът следва да е под контрол.

Възможни са алергични реакции – сърбеж и обриви, задушаване, отоци по лицето, болка и оток на гърлото. По-рядко се наблюдават отклонения във функциите на черния дроб, пожълтяване на кожата.

Има данни за това, че БРЕВЕНОКС провокира неконтролирани движения и гърчове, припадъци, висока температура, смущения в кръвното налягане и сърдечната дейност. Регистрирани са оплаквания от венозна тромбоза – опасно състояние, което може да причини тежки състояния с летален изход. Някои от описаните симптоми могат да се задълбочат и да причинят усложнения с животозастрашаващ ефект, затова е необходимо всеки подозрителен симптом да се обсъжда с лекуващия.

Съобщавано е за обща отпадналост и неразположение, замайване и загуба на ориентация, засилване на агресивните елементи в поведението, нарушения в говора, сексуални проблеми, увеличаване на теглото, хранителни разстройства, нередовен цикъл. Има данни за провокиране на диабет и бъбречни усложнения.

При внезапно спиране на лечението с БРЕВЕНОКС се проявява синдром на отнемането – това означава, че може да се прекрати приема само по лекарско указание и при спазване на схема.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се препоръчва на пациенти с алергия към някой от компонентите му.

Не е подходящ за ХИВ-позитивни пациенти.

Да не се препоръчва на потребители, които се лекуват с антибиотици срещу инфекции или препарати при гъбични проблеми.

Медикаментът увеличава рисковете за здравето при пациенти, преживели или склонни към инсулт, със сърдечни проблеми, получаващи припадъци, склонни към тромбози, диабетици, възрастни хора с деменция.

Бременни и кърмачки да не приемат БРЕВЕНОКС.

Не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Препаратът причинява замайване и сънливост, затова е препоръчително пациенти, лекувани с този медикамент, да не шофират.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на други лекарства и БРЕВЕНОКС задължително се консултира с лекуващия. Той може да определи индивидуална схема за комбиниран прием, отказ или замяна на някой от медикаментите с цел да не се получат негативни за пациента резултати от възможни лекарствени взаимодействия.

Внимание изискват медикаментите за лечение на епилепсия, за контрол на хипертония, сънотворни, други антипсихотици, диуретици и някои антибиотици.
_____
Усреднена цена в аптеките – 13.20 лв за опаковка от 60 таблетки х 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *