Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛЕРЦИТ / ALERCIT

Съдържа левоцетиризинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид и макрогол 400

1-alercitПредназначение

Този лекарствен продукт е неседативен антихистамин, който се прилага при алергични ринити, сърбеж и обриви с алергичен характер.

Как се приема

АЛЕРЦИТ е медикамент за перорална употреба. Дозировката и продължителността на прием се определят от лекуващия в зависимост от здравословния проблем.

Стандартното лечение се провежда чрез прием на една таблетка от 5 мг дневно. При деца и пациенти с бъбречни заболявания може да бъде препоръчана редуцирана доза.

Не предприемайте лечение с АЛЕРЦИТ без лекарска консултация!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АЛЕРЦИТ може да причини сънливост и умора, главоболие, пресъхване на устата. Обикновено състоянията са преходни. Понякога е възможно да има оплаквания от коремни болки и обща отпадналост.

Ако приемът на този медикамент причинява алергични реакции, преустановете! Обадете се на вашия лекар, ако получите обриви и отоци по лицето, дишането ви е затруднено и с хрипове, преглъщате трудно и кръвното ви налягане се понижава. Лекарската намеса е наложителна заради опасност от шок.

В редки случаи се регистрират замъглено виждане, гърчове, мускулни болки, гадене, промяна в поведението с агресивни изблици, чернодробни отклонения, видими по пожълтяването на кожата и склерите.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за лечение на бебета и деца на възраст под 2 години. За лечение на споменатите състояния при деца на възраст 2-6 години се препоръчват други лекарствени форми.

Медикаментът може да причини сънливост и замайване; изчакайте тези симптоми да отминат, преди да шофирате.

Не започвайте лечение с АЛЕРЦИТ, ако имате свръхчувствителност към някоя от съставките му.

Този лекарствен продукт не е приложим при пациенти с бъбречни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

За да се избегнат възможни взаимни влияния с медикаменти за други заболявания, направете консултация с лекуващия за режима на прием.

––––––––––

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 28 таблетки х5 мг

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *