ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пазарувай умно, храни се разумно!

Започваме да пълнеем още в магазина, докато пазаруваме

пазаруване

Това са няколко лесни правила, които ще ви спестят пари, нерви и излишни килограми.

Хапване преди пазар

Американски учени са доказали експериментално, че когато пазаруваме на празен стомах, отдаваме предпочитанията си на по-мазната и калорична храна. Психолози обясняват, че в такова състояние ние подсъзнателно се стремим да се презапасим с по-тежки и питателни продукти. Кой например може да устои на аромата на сладкиши или на току-що изпечен хляб, ако стомахът му е празен? Затова умишлено хапвайте, преди да отидете в супермаркета.

В кошница, а не в количка

Наистина, да я носим е тежко и неудобно, но именно това ще ни накара да се замислим, преди да сложим вътре поредния излишен продукт. Полупразната огромна количка създава илюзията, че покупките са малко и вероятно сме забравили нещо важно.

План на маршрута в магазина

Често срещан маркетингов трик в големите магазини е продуктите от първа необходимост да се разполагат в дъното – така, за да стигнем до хляба и млякото, ще трябва да минем през хиляди други ненужни изкушения.

Динамична музика от телефона или плейъра

Музикалният фон влияе съществено върху скоростта на преминаване през супермаркета. Обикновено в мага мийте звучи спокойна и бавна музика, която предразполага да пълним количката бавно и богато – а така рискът от излишни покупки нараства значително. За да не се поддаваме на тази манипулация, психолозите съветват да си вземем слушалки и да си пуснем енергични танцувални мелодии.

На покупки в правилното време

Според експертите най-добре е да посещаваме хранителния магазин през първата половина от деня. На първо място, по това време има по-малко хора, а на второ – сутрин сме по-бодри, което означава, че по-лесно ще се противопоставим на рекламните уловки. Отличен вариант е да отидем на покупки след тренировка – тогава е най-малък рискът да се изкушим от вредни храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *