Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болестта на перачката предпочита жени. Защо?

Повтарящите се еднообразни движения пред компютъра причиняват болка в ръката и изтръпване на пръстите

болестта на перачката

Начинът на живот и професионалните занимания са пряко свързани със здравословното ни състояние. Ако в миналото хората на тежкия физически труд са изпитвали болки в ръцете, то днес това оплакване застрашава работещите на компютър. Сухожилието на китката може да се възпали при претоварване и травма, но и при постоянно повтарящи се еднотипни движения с малка интензивност. Тендовагинитът, наричан някога „болест на перачката“, вече е често срещано „офисно“ заболяване, което засяга най-вече жени на средна възраст. Дори да ползвате анатомична клавиатура, сухожилията на китката пак може да се претоварят. От тендовагинит страдат също така музиканти и спортисти.

За да се предпазите от характерните симптоми – остра болка, зачервяване и подуване в областта на китката, изтръпване на пръстите, създайте си здравословен комфорт на работното място. Лекарите уверяват, че ергономията в офиса е надеждна профилактична мярка, която може да облекчи и вече появилите се оплаквания. Те съветват да си осигурявате 5-10 минути почивка на всеки час работа. Сменяйте позата, за да поддържате мускулите в кондиция и да засилвате кръвообращението.

Ако по пял ден сте пред компютъра, обърнете специално внимание на височината на бюрото и разположението на клавиатурата. Мускулите на ръката и предмишницата не бива да изпитват напрежение, а китката и пръстите на ръката е необходимо да се движат без усилие. За да намалите риска от възпаление на сухожилията, китката не трябва да е повдигната. Осигурете й мека, но стабилна опора, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *