Начало / Болести и лечение / Болести на нервната система и мозъка / Канелата е най-безопасния лек за болестта на Паркинсон


Канелата е най-безопасния лек за болестта на Паркинсон

Учени предлагат канелата като най-безопасно лекарство срещу дегенеративните мозъчни заболявания – болестта на Паркинсон и Алцхаймер

Изследователите от медицинския център на Rush University в Чикаго препоръчват канелата като най–безопасния лек за болестта на Паркинсон. Редовната употреба на ароматната подправка може да забави и предотврати биомеханичните, клетъчни и анатомични промени в мозъка, характерни за болестта на Паркинсон, показват последните проучвания. При оралното приемане на канела, тя се преобразува чрез обмяната на веществата, като съдейства за създаване на натриев бензоат. Химическото съединение лесно прониква в мозъка и блокира разрушаването на протеините Parkin and DJ1, защитаващи невроните. Така се нормализират нивата на невротрансмитерите и се възвръша двигателната активност на поразените от болестта на Паркинсон, пише авторитетното издание Neuroimmune Pharmacology .

Според професора по неврология Флойд Дейвис канелата има потенциал да се превърне в едно от най-сигурните и безопасни средства срещу болестта на Паркинсон. Традиционно използваните препарати не са достатъчно резултатни, към тях се привиква, а увеличаването на дозите увеличава и неприятните странични ефекти от тях.

Канела

Канелата

Учените не коментират дозировката, но от практиката е установено, че продължителното приемане на половин чаена лъжица канела дневно (смесена с мед) няма вредни последици.

В допълнение на всичко известно за благотворните свойства на канелата наскоро изследователите от Калифорнийския университет доказаха свойството на канеления алдехид и полифенола епикатехин да предотвратяват натрупването в мозъка на вредния тау-протеин, свързан с друго мозъчно заболяване – болестта на Алцхаймер.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*