Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко лекарски грешки има у нас за година!?

Никой не може да ви даде отговор на този въпрос! Вижте защо!

Според анкета, поръчана от лекарския съюз, 44 000 българи годишно смятат, че са станали жертва на лекарска грешка – предимно невярна диагноза или неправилна операция.

„Само за 2 г. в етичната комисия на БЛС има 202 жалби, като повече от половината са за качеството на лечението“, изтъква БЛС. Това какво ви говори? След като БЛС отчита тези данни, представяте ли си колко са истинските случаи, които не се отчитат?

В света пациентите, пострадали от медицинска грешка, годишно са между 7,5% и 16,7% от всички, лежали в болница. А това наше лекарско, вече много корумпирано съсловие, се опитва да ни убеди в нищожен брой на грешките си – някъде около 0,6%!

Изследване за периода 2004 – 2009 година на Центъра за изследване на демокрацията е установило, че само около 1500 души са подали жалби в съда или сигнали до съответните институции за сбъркано лечение.

Нашите законодатели не са дефинирали понятията „лекарска грешка” и „медицинска грешка” и така повечето прегрешили доктори се измъкват от правосъдието. В белите държави терминът „лекарска грешка” означава лична, персонална грешка на лекаря и той носи наказателна отговорност за нея. Докато „медицинска грешка” означава, че е приложено грешно лечение, а за това може да има вина и самата болница, която е заложила грешен алгоритъм за лечението.

Няма как да се разбере колко български лекари са били дадени на съд, тъй като се повдигат обвинения под общата формулировка „деяния по непредпазливост, от които са последвали телесни увреждания или смърт”. Само че при „лекарска грешка” става въпрос за НЕКАДЪРНОСТ, а не за НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ.

Да не говорим, че моделът на здравеопазване в България е сгрешен! Абсурд е да лекувате хората по клинични пътеки! Това го няма в света!

Много трагичното положение в здравеопазването се дължи и на тази причина – хората нямат доверие в лекарите, защото те не носят отговорност за своите действия. Но затова пък се научиха да искат пари за „добър ден”!

 

 

Потресаващи истории за пострадали от ваксини!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *