Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНАЛГИН капки / ANALGIN drops

Съдържа метамизол натрий, динатриев фосфат додекахидрат, натриев дихидрогенфосфат монохидрат, сукралоза, малинова есенция, пречистена вода

analginПредназначение

АНАЛГИН капки е бързо действащ медикамент с болкоуспокояващ ефект; понижава температурата. Препоръчва се при състояния като зъбобол, главоболие и невралгии, мускулни и постоперативни болки, болезнени състояния при злокачествени заболявания, жлъчни и бъбречни кризи.

Как се приема

АНАЛГИН капки е разтвор за перорално приложение; дозата се измерва в капки. Величината на еднократните дози зависи от възрастта на пациента, като е възможно приложение и при деца.

Лечението с АНАЛГИН капки се извършва по лекарска препоръка. Лекуващият може да прецени, че имате нужда от по-малко или можете да приемете повече от стандартната еднократна доза. Най-често тя е 20 до 40 капки за възрастни и деца над 15 години; 15-35 за 13-14 годишни с тегло до 53 кг; 10-30 при възраст 10-12 години и тегло до 45 кг; 8-20 за 7-9-годишни до 30 кг; 5-15 за 4-6-годишни до 23 кг; 3-10 за деца до 3 години и до 15 кг; 2-4 капки за бебета от 3 до 11 месеца и тегло до 8 кг.

Определената еднократна доза може да се приема до три пъти дневно. Лечението с този медикамент обикновено е от 3 до 5 дни. Не удължавайте самоволно!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с течен аналгин може да причини алергични реакции с различна степен – от сърбеж, зачервяване и обрив до копривна треска и поява на мехури по устата и лицето, затруднено дишане, шок, отоци по гърлото и лицето.

Съобщавано е за промени в кръвното налягане – понижаване, и сърдечния ритъм. При по-възрастни и пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми е възможно да се получат отклонения в кръвната картина от различен характер, възпаление на бъбреците, затруднено отделяне на урина.

Има оплаквания от стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, възможни са вътрешни кръвоизливи.

В редки случаи болестната симптоматика – болки, температура, може да се усложни и оплакванията да се усилят, вместо да се редуцират. При всяка негативна промяна е наложителна бърза консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва за новородени и бебета до 3-месечна възраст. Ако все пак това е наложително, детето трябва да е с тегло поне 5 кг и еднократната доза да е само една капка. В рамките на деня е допустимо тя да бъде приложена само още един път.

При пациенти над 65 години или с бъбречни и чернодробни увреждания АНАЛГИН се препоръчва при редуцирана дозировка.

Не шофирайте, ако сте под въздействието на АНАЛГИН капки, тъй като продуктът може да повлияе върху концентрацията на вниманието ви.

Не прилагайте при бременни и кърмачки.

Медикаментът не е подходящ за потребители, които са алергични към някоя от съставките му.

Не се препоръчва при бронхиална астма и хипотония.

Деца под 10-годишна възраст могат да приемат този медикамент само по лекарска препоръка.

Взаимодействие с други медикаменти

За да се избегнат негативни последици при комбинирането с други лекарства, по-добре е да избягвате паралелния прием на АНАЛГИН с медикаменти за лечение на психични заболявания, лекарства против съсирване на кръвта, при трансплантирани на терапия против отхвърляне на новия орган, сънотворни, литий, за кръвно налягане, отводняващи, противотуморни и при ревматични заболявания.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *