Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛЕВОР / LEVOR

Съдържа левофлоксацин, микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители

levorПредназначение

ЛЕВОР е антибиотик, предназначен за лечение на бактериални инфекции. Обичайните случаи са възпаление на синусите, дихателните пътища, възпаления на простатата и пикочните пътища, кожни инфекции.

Как се приема

Лечението с този медикамент става по индивидуална схема, определена от лекар. Не правете самоволни корекции, не спирайте приема дори да почувствате подобрение след началните дози. В повечето случаи са достатъчни 1-2 таблетки дневно.

Ако при лечението с ЛЕВОР се проявят странични ефекти, незабавно се консултирайте с лекар.

Таблетките се приемат перорално, по едно и също време. Ако пропуснете прием, вземете поредната таблетка веднага, когато си спомните – но при положение, че не е прекалено скоро до следващия прием.

Възможни нежелани ефекти

Често лечението с този медикамент може да причини гадене и повръщане, стомашно разстройство, загуба на апетит.
Има оплаквания от смущения в съня, сънливост и замаяност, главоболие. При много пациенти се коментират промени в кръвната картина и постоянна слабост.

Докладвано е за алергични реакции – сърбеж и обриви, копривна треска, бронхиални спазми,отоци на лицето и гърлото. Понякога се появяват спазми и болки в мускулите, дискомфорт и болки в сухожилията и ставите, смущения в сърдечната дейност. Сред нежеланите ефекти са депресивните състояния и психотични реакции. Има данни за стомашни кръвоизливи, припадъци, зрителни и слухови смущения, променени стойности на левкоцитите, червените кръвни телца, тромбоцитите и кръвната захар. Докладвано е за алергично възпаление на малките кръвоносни съдове.

В отделни случаи има данни за отклонения във функционирането на бъбреците и черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага в случаи на алергична реакция към някой от компонентите му.

ЛЕВОР не се препоръчва на бременни и кърмачки. Не е предназначен за лечение на деца.

Не вземайте антибиотика, ако имате диагностицирана епилепсия.

Лечението с ЛЕВОР изисква постоянно наблюдение, ако сте имали в миналото мозъчно нараняване. Редно е да се консултирате със специалист при тревожни симптоми от рода на кървава диария или болки в сухожилията.

Най-вероятно ще бъде препоръчано прекратяване на лечението с този продукт.

Особено внимание е необходимо при пациенти, които са склонни към психични отклонения, имат заболяване на бъбреците или черния дроб, или приемат лекарства за разреждане на кръвта.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е точна преценка за възможния паралелен прием на ЛЕВОР с някои медикаменти заради лекарствени взаимодействия с негативни последици за пациента. Особено внимание е нужно в случаи, когато пациентът е на терапия за подагра, анемия, заболявания на стомашно-чревния тракт, приемащи витамин К, лекуващи астма, язва, ревматични болки, дерматит и псориазис.

_

Усреднена цена в аптеките – 21.80 лв за опаковка от 10 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *