Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание, ако имате котка!

Това са болестите, които може да ви довлече!

Заболяванията, които се разпространяват от котки на хора попадат в две основни групи, а именно паразитни инфекции и бактериални или вирусни инфекции.

Има много малко болести, които могат да се разпространяват от котки на хората. Единствените две, които могат да имат потенциално сериозни фатални последици за здрави хора са токсоплазмоза и бяс.

Изпражненията на котката могат да бъдат източник на много инфекции и не трябва да се борави с тях без ръкавици. Измиването на ръцете след боравене с фекалии е от съществено значение. Също така абсолютно всяка захапка и драскотина от котката върху кожата ви трябва да се измива веднага с топла вода и сапун или дезинфектант.

Зоонозите е общо име за болестите, които се разпространяват от животни на хора, имащи близък контакт с тях или с техните изпражнения. На практика има няколко заболявания, от които страдат животни и с които могат да бъдат заразени хората. Болести като котешки СПИН, темпера, грип, настинки и анкилостома не могат да се разпространяват от домашни любимци на хората. Бесът е изключение и всички случаи на бяс, който е винаги фатален, след като се появят симптоми, се вземат много на сериозно от страна на властите.

Най-често болестите се разпространяват от домашните любимци до хората посредством ухапвания, драскотини или директен контакт с животното или неговите фекалии. Такъв определено е случаят, когато става въпрос за котки. Ухапването и драскотините от котки могат да предават микроби от устата на котката върху кожата ви и това може да предизвика инфекция, която да стане сериозен проблем. Обикновено незабавното почистване на наранената област със сапун и вода намалява рискът от инфекция, но ако възникнат отоци и възпаления – най-добре е да отидете на лекар.

Основните видове заболявания, които хората могат да прихванат от котки са токсоплазмоза, бяс, бактерията Bartonella henselae от ухапване (тя се намира в слюнката на котката), салмонела, кампилобактер, Giardia и Cryptosporidium, кръгли вътрешни паразити и тения.

 

6 причини, поради които кучетата са по-добри от котките

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *