Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет трика срещу преяждането

Преяждането е една от основните причини за натрупване на излишни килограми и затлъстяване. Много хора дори не си дават сметка, че поемат повече от необходимата им храна.

hranataЕксперти формулираха пет правила, чието спазване ограничава преяждането. Спазването им не е трудно, твърдят от medikforum.ru. Ето кои са те:

1. Вечеря на свещи. Прието е този тип вечери да се считат за романтични. Това отлично помага в борбата срещу преяждането, защото романтичната обстановка усилва степента на съсредоточаване в разговора на масата и усещането за ситост идва с по-малки количества. Изследване в ресторанти е доказало, че ако вечерята протича в силно осветена зала с много хора, в непретенциозна обстановка, потребителят е склонен да изяде много повече от необходимото. Обратно – в тиха среда, при дискретно осветление се случва тъкмо обратното. Разликата между две вечери в двете описани обстановки се измерва средно със 175 калории.

2. И цветът на чиниите има значение. Ако той е същият като на храната, изядените количества са доста по-сериозни. Правен е експеримент, при който спагети, насипани в бяла чиния, се изяждат с 22% повече за разлика от случаите с цветни чинии.
3. Подправки и аромати. Изследване, публикувано в престижното списание Flavour описва експеримент, при който на доброволци били предложени различни видове десерти. При еднакви други вкусови качества от онези, които били със силно изразен аромат, всички похапнали по-малко. Същото се отнася и за основни блюда, в които има повече пипер и чесън.
4. Наблюдавайте колко време средно ви е необходимо за сдъвкването на един залък, и го умножете по две. Ако успеете да дъвчете всеки път храната си двойно по-продължително, усещането за ситост ще дойде след прием на 300 калории по-малко от обичайното. Ако успеете по този начин да вместите калорийния си прием в рамките на 2000 калории, на всеки две седмици без особени усилия ще смъквате по един килограм.
5. Не се разсейвайте, докато се храните! Много изследвания върху режима и условията на хранене доказват, че храненето пред телевизора или на включено радио води до преяждане. Концентрирайте се само върху храната и ще възприемете адекватно сигналите на мозъка за насищане!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *