Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ходенето пеш помага при Паркинсон

Ходенето пеш може да помогне много на пациенти с Паркинсонова болест. Американски учени твърдят, че 45-минутна разходка е достатъчна да повдигне настроението и да подобри мисловните навици на болните хора.

parkУчени от университета в Айова доказаха, че такива разходки подобряват моторните навици, повишават настроението, спасяват от постоянната умора и подобряват спортната форма. Разходките пеш се отразяват позитивно и на мисленето, описват от medikforum.ru.

Авторите на изследването показват, че ходенето пеш може да бъде безопасен и достъпен начин за подобрявана на болестната симптоматика при Паркинсон. Подобрява се и качеството на живот на пациентите. Хората с умерена форма на болестта, които не страдат от деменция и могат да ходят самостоятелно пеш, без бастун, могат да си правят разходки като здрави хора. По време на тези разходки могат да се правят и аеробни упражнения, общо в рамките на 150 минути за седмица.

Участниците в изследването на екипа от Айова се движели по време на разходките си със скорост 5 км/ч. При това моторните функци и настроението им се подобрявали с 15%, концентрацията на вниманието и бързината на реакциите се вдигали с 14%, умората се редуцирала с 11%. Редовните разходки подобрявали показателя “тренираност” средно със 7%. Видимо пациентите с Паркинсон, които участвали в експерименталните разходки, станали по-общителни и с по-добро настроение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *