ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Правете с*кс, правете много с*кс, за да сте вечно млади

Какво по-нормално от това да искаме кожата ни винаги да е свежа като в младежките години, а тонусът – неизменно оп­тимален?

Днес науката ни помага да забавим оста­ряването на обмяната на веществата чрез най-раз­нообразни методи.

 Вълшебни числа, здраве, енергия, младост, жизненост, младо тяло, интимни отношения

Ето 10 съвета и хитрини, кои­то позволяват да бъде спряно преждевременното изхабява­не на организма.

1.      Правете секс
Многобойни изследвания доказват, че ласките са полезни за здравето. Редовният секс увеличава продължителността на живота, предпазва от сърдечносъдови проблеми и дори от някои видове рак. Не бива да се пренебрегва и въздействието му върху външния вид – хората, които правят секс най-малко три пъти седмич­но, изглеждат значително по-млади от въздържателите.
2.      Подстрижете се
С възрастта чертите на лице­то се „свличат“ и дългите коси затвърждават това впечатление. Изберете къси и среднодълги прически, оформени стъпало­видно. Избягвайте наситените тъмни тонове, защото те правят изражението строго и състаряват. Най-добре е да се придържате към естествения си цвят, освежен с малко по-светли кичури.
3.      Хранете се балансирано
Когато тъканите в организма са добре снабдени с необ­ходимите им хранителни вещества, животът се удължа­ва. Обмяната на веществата непрекъснато се нуждае от въглеводород, протеини, липиди, витамини, минерали и олигоелементи. Всеки ден трябва да си ги набавяме чрез консумацията на пресни плодове и зеленчуци, зърнени и бобови храни, орехи, нискомаслени млечни продукти, леки меса, риба и растителни масла.
4.      Следете енергийните си нужди
Нуждите на организма от енергия нарастват по време на физически занимания. С напред­ването на годините физическата активност намалява, но потребностите на тялото оста­ват същите – около 1800-2000 ккал на ден при тегло 60 кг. Погрешно е да се смята, че при по-заседнал начин на живот с възрастта трябва да се премине на нискокалориен режим. 1500 ккал на ден не могат да покрият нуждите на организма от витамини и минерални соли, дори при разнообразно хранене.
5.      Усмихвайте се
Намусената физиономия не подмладява ни­кого. Започвайте дните си с усмивка, смейте се с глас при всеки забавен повод – ще видите, че ефектът върху организма ще е благоприятен, а външно ще изглеждате по-привлекателни и млади.
6.      Намалете консумацията на алкохол
Алкохолът е токсичен за тъканите в организма. Той предизвиква унищожава­не на мозъчните клетки и разрушава черния дроб, като води постепенно до цироза. От него страдат сърцето, кръвоносните съдове и бъбреците. А ми­нималният положителен ефект от алкохола може да бъде постигнат с дру­ги, безвредни средства. Ако не можете без него на масата, ограничете се до чаша-две вино.
7.      Спрете цигарите
Списъкът на здравословни­те проблеми, причинени от тютюна, е безкрайно дълъг. Всеки девети човек на пла­нетата умира от усложне­ния, свързани с пушенето. Цигарите съсипват кожа­та, предизвикват бронхит и рак на белите дробове, създават зависимост, по­тискат мъжкото либидо, водят дори до депресивни състояния. Отказът от тях е успешен за всеки, имал во­лята да вземе това решение и да го спази.
8.      Научете се а овладявате стреса
Начините, по които хората реагират на стресови ситуации, зависят до голяма степен от емоционалното им равновесие и от способностите им да релаксират. Без овладяване на чувствата и адекватна почивка, организмът отразява житейско­то напрежение с лошо храносмилане и отделяне, а това чувствително нарушава общото здравословно състояние. Всеки сам може и трябва да намери своя начин за борба със стреса, който задължително минава през изработване на методи за емоционален контрол.
9.      Общувайте
Усещането за възраст е в съзнанието. Човек може да се чувства стар и на 30 години, както и да се чувства млад на 80! За да изглеждаме млади, трябва да се възприемаме като такива, да бъдем позитивни и общителни. Младостта е духовно състояние, което не може да се постигне с козметични средства. Отво­рете се към другите, раздавайте се – това ще ви донесе усещане за лекота.
10.  Доверете се на антиоксиаантите
Свободните радикали предизвик­ват преждевременно остаряване на организма. Техният вреден ефект се неутрализира от антиоксидантите: витамин С, витамин Е, бета-каротин, селен и цинк. Приемът им под формата на хранителни добавки и чрез храната е необхо­дим. От друга страна, важно е да се избягват такива вредни фактори като замърсения въздух, алкохола, консервантите и оцветителите в храната, цигарения дим, пести­цидите, лекарствата и др.

 

 

ТОП 5 на най-продаваните продукти за месец август в сайта Lekuva.net!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *