Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Артрит порази световна звезда по крикет

Световната звезда по крикет Майк Атертън е жертва на артрита.

 борба с артрита, артрит, заболяване на костите, болка в ставите, остеоартрит

През август 1990 г. вместо да празнува стоте точки, отбелязани срещу Индия на собствен терен – най-върховото постижение в кариерата му на играч по крикет дотогава, Майк Атертън е об­хванат от ужасна болка в седалището и краката. Рентгеновите снимки показват стрес-фрактура в долната част на гръбначния стълб. През август 1991 г. той претърпява операция за възста­новяване на фрактурата, но въпреки последвалата тримесечна рехабилитация болката и сковаността не изчезват. Направени са още снимки, на които се забелязват две неясни линии, и е поставена диагноза анкилозиращ спондилит (АС). Това е форма на артрит, представляваща хронично възпаление на гръбнака, което бившият капитан на английския отбор по крикет бил наследил от баща си.

Атертън приема волтарол в продължение на години, но това противовъзпалително средство има странични ефекти. До края на кариерата си като играч в контролни мачове по крикет той попада в омагьосан кръг – взема все по-големи дози, за да из­държи мачовете, а те предизвикват появата на колит. Затова, след като преминава на инжекции с кортизон заради болката, той се пенсионира като играч на крикет на 33 години.

Въпреки артрита след дебюта си през 1989 г. Майк Атертън участва в 115 контролни мача. С поклон на игрището за крикет „Овал“ той слага край на международната си кариера като най-резултатния английски играч по крикет от януари 1990 г.

 

За здравето на опорно двигателната система – STOP PAIN – универсален уред за бързо премахване на болката

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *