Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРАМИПРЕКСИН / PRAMIPREXIN

Съдържа прамипексол база, царевично нишесте, манитол, микрокристална целулоза, повидон, талк, магнезиев стеарат

pramipreksin-0.18-mgПредназначение

ПРАМИПРЕКСИН е медикамент, с чиято помощ се стимулират нервни импулси в мозъка. По този начин се подобрява контролът и координацията на движенията; прилага се при синдром на неспокойните крака и в началната фаза на Паркинсонова болест.

Как се приема

Приемът на този медикамент става по схема, препоръчана от лекар в зависимост от характера на здравословния проблем и специфичното състояние на потребителя.

Таблетките ПРАМИПРЕКСИН са делими; гълтат се с вода независимо от храненето.

При Паркинсонова болест дневната доза се разпределя по равно за три приема. Стандартното лечение изисква старт с ниска доза, която се увеличава постепенно чрез възходящи корекции на всеки 5 до 7 дни. Първоначално е допустим прием по 0.088 м, докато се достигне прием по 0.35 мг три пъти дневно. Нормално е поддържащата доза да е около 1.1 мг дневно, но по преценка на лекуващия дозата може да бъде увеличена. Максималният дневен прием не бива да превишава 3.3 мг дневно. При пациенти с бъбречни проблеми се препоръчва редуцирана схема с еднократен или двукратен прием.

При синдром на неспокойните крака се препоръчва еднократен прием на цялата дневна доза, вечер, до 2-3 часа преди лягане. Постигането на лечебната доза става в рамките на четири седмици; започва се с 0.088 мг дневно и чрез възходяща корекция на всеки 4-7 дни се достига до 0.54 мг, което се счита за максимална дневна доза при тази диагноза. ПРАМИПРЕКСИН не се препоръчва при това заболяване, ако пациентът е с тежки бъбречни увреждания.

Ако по някаква причина лечението с този продукт бъде спряно за известно време, подновяването му отново преминава през стадиите на привикване с възходяща корекция на дневните дози.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да предизвика специфични нежелани ефекти при двете диагнози. При паркинсоници са регистрирани разстройства в храносмилането, патологично усилване на апетита и сексуалните желания, влошено качество на съня, неволеви движения и хиперкинезия, объркване, хипотония, сънливост и загуба на ориентация. В някои случаи има оплаквания от постоянно главоболие и отоци в крайниците.

При потребители със синдром на неспокойните крака често се съобщава за гадене, обриви и сърбеж, внезапно заспиване, параноя и налудност, неспособност да се овладеят движенията на крайниците и хиперкинезия, увеличаване на теглото, склонност към хазарт, необичайно нараснали сексуални желания.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПРАМИПРЕКСИН не се препоръчва, ако потребителят има алергия към някоя от съставките на продукта.
Медикаментът не е подходящ за пациенти с бъбречни страдания, сърдечни увреждания и съдови заболявания, склонни към психози, хора със зрителни нарушения и страдащи от халюцинации.

Да не се прилага при деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Приемът на ПРАМИПРЕКСИН не е желателен при бременни пациентки или кърмачки.

Не шофирайте и избягвайте работа с машини, ако провеждате лечение с този медикамент.

Избягвайте употреба на алкохол за времето, в което сте на ПРАМИПРЕКСИН.

Взаимодействие с други медикаменти

ПРАМИПРЕКСИН не бива да се приема едновременно с антипсихотици.

Да се избягва паралелната употреба с други лекарства за Паркинсонова болест или по лекарско указание да се следва схема, при която взаимното им влияние с ПРАМИПРЕКСИН е изключено.

Да не се допуска едновременно приемане на този продукт с лекарствени средства срещу повишена стомашна киселинност.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по 0. 18 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *