МОДУКСИН MR / MODUXIN MR

Съдържа триметазидинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, царевично нишесте, хипромелоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители.

moduxinПредназначение

МОДУКСИН MR е лекарствен препарат, прилаган за лечение на възрастни пациенти с ангина пекторис.

Как се приема

МОДУКСИН MR се приема в дози и с продължителност, определена от лекар. Стандартното лечение е две таблетки от 35 милиграма дневно. Хапчетата се гълтат цели, с вода, по време на хранене сутрин и вечер. Някои групи потребители – бъбречно болни, възрастни над 75 години – могат да бъдат посъветвани от лекуващия да вземат по-малка доза от медикамента.

Не предприемайте самолечение с МОДУКСИН MR; не променяйте самоволно лечебната схема.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент често причинява стомашен дискомфорт и гадене, болки в корема, гадене и повръщане, лошо храносмилане. Съобщавано е за сърбежи и обриви, копривна треска.

По-рядко е възможно медикаментът да причини смущения в ритъма на сърдечната дейност, спадане на кръвното налягане при ставане, прилошаване, замайване и припадък. Има данни за последващи приема неконтролирани движения – “усукване” на крайници, липса на координация. Тези симптоми изчезват след спиране на лечението с медикамента. Допустими са нарушения на съня, обриви с мехурчета, отоци на лицето и гърлото – в този случай са възможни затруднения в дишането и болезнено преглъщане. Има съобщения за отклонения в показателите на кръвната картина, както и влошени чернодробни функции с видими промени на цвета на лицето и склерите, потъмняване на урината и изсветляване на екскрементите.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се използва за лечение на деца и подрастващи.

Не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не шофирайте, докато приемате това лекарство – възможно е да ви причини замайване и влошена координация.

МОДУКСИН MR не се използва от бъбречно болни, пациенти с чернодробни проблеми, Паркинсон и страдания на мозъка, при които се извършват неконтролирани движения.

Не вземайте този медикамент, ако имате алергия към някоя от съставките му.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали медикаменти за друг здравословен проблем. Възможно е паралелното лечение с МОДУКСИН MR да отслаби лекарствения ефект, което не е желателно.

_

Усреднена цена в аптеките – 11.30 лв за 60 таблетки по 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *