ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МОМЕТАЗОН АБР крем / MOMETASONE ABR cream

Съдържа мометазон като фуроат, хексилен гликол, пречистена вода, бял пчелен восък, пропиленгликолов монопалмитостеарат, стеарилов алкохол цетеарет, титанов диоксид, нишесте алуминиев октенилсукцинат, парафин, фосфорна киселина.

mometazon-ABRПредназначение

Лекарствено средство за външно приложение. Кремът МОМЕТАЗОН АБР е кортикостероид с мощно противоалегично и противовъзпалително действие. Най-често се препоръчва при лечение на атопичен дерматит и псориазис. Подходящ за възрастни и деца.

Как се приема

Приложението на този продукт става по лекарско указание. Проблемният участък от кожата се намазва на тънък слой, по възможност с леко втриване, веднъж дневно. Третираното място трябва да се остави открито; полагането на превръзки или покриването с дреха може да провокира вторична инфекция.

Продължителността на приложението зависи от характера на проблема, както и от общото състояние на пациента. Възможно е при по-продължителна употреба да се проявят алергични реакции. Деца не бива да ползват лечебния крем повече от пет последователни дни. Такъв е максималаният срок за третиране на кожни проблеми по лицето.

Кремът не бива да попада в очите или устата! Вземете съответните мерки, ако това се случи. При проява на алергични реакции прекратете употребата и се консултирайте с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Третирането с този крем може да причини нежелани реакции, сред които сухота и дразнене на третирания участък, сърбеж и парене, поява на обриви във форма на мехурчета. Има отделни оплаквания за изтъняване и обезцветяване на кожата, мравучкане, поява на стрии, възпаления в основата на космите, гнойни обриви.

Продължителното лечение с МОМЕТАЗОН АБР върху големи участъци от кожата може да причини оток на лицето и/или шията, хронични болки на третираните меки тъкани, а при деца-пациенти е отчитано забавяне на растежа. Всяко отклонение в общото здравословно състояние, което свързвате с използването на този медикамент, трябва да се консултира с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не бива да се прилага, ако сте алергични към някоя от съставките му или към други кортикостероиди.

Не бива да се провежда лечение с МОМЕТАЗОН АБР по-дълго от пет дни, ако проблемният участък е на лицето. Не третирайте с крема зоната непосредствено до очите!

При деца прилагането на този медикамент е допустимо не повече от пет дни.

Продуктът да не се прилага продължително време, особено в случаи с големи проблемни участъци от кожата.

Не използвайте при открити рани, гъбични инфекции, херпес – обикновен или херпес зостер, някои тежки отклонения в здравето на кожата като розацея.

Бременни и кърмачки могат да ползват продукта само с лекарско разрешение.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са докладвани негативни ефекти при паралелно използване на МОМЕТАЗОН АБР с други медикаменти. Споделете с лекуващия, ако сте на постоянна терапия заради друго заболяване или доскоро сте приемали някакви медикаменти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *