Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зелето е целебно за белите дробове, спасява от астма

Австралийски учени откриха, че различните видове зеле могат да бъдат полезни в лечението на заболявания на дихателната система. Приготвеното на пара броколи е идеално при астма, а бялото или брюкселското зеле са целебни за увреден бял дроб.

зеле-и-броколиВ прясното броколи се съдържат високи дози сулфорафан – органично съединение от растителен произход, уточняват от medikforum.ru. То притежава противоракови и антибактериални свойства. Сулфорафанът е ефективен и при възпалителни процеси в белите дробове. Учени от Мелбърн са уточнили, че две чашки приготвено на пара броколи могат да повлияят положително при лечението на астма.

В броколито има много витамини А, С и В6, както и желязо, калций и диетични фибри. С полезни качества са надарени и другите зелеви видове. Лабораторните тестове на австралийците са показали, че редовната употреба на обикновено бяло зеле, брюкселско зеле и карфиол редуцира пораженията в преболедувал бял дроб.

Авторите на това изследване са на мнение, че зелевите видове успешно могат да бъдат прилагани при тежки заболявания на белите дробове. При някои пациенти медикаментозното лечение не дава очакваните резултати по различни причини. Самите изследователи признават, че се намират на експериментален стадий от разработката си и тепърва ще има новини около лечението с видовете зеле. Учените подчертават, че този тип терапия е ефективна в профилактични и поддържащи програми – докато за острите фази на астма например няма как да не се потърсят лекари и медикаменти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *