Психолозите смятат, че здравето ни зависи от характера

Забелязали сме, че загубим ли настроението си, веднага се появяват и някакви болежки.

Но дали първо се появяват болежките, поради което ние започваме да изпитваме негативни емоции? Докторите не са единодушни по този въпрос, но пък са нарекли болестите, които са свързани с настроението ни – психосоматични.

Например Хипократ разглежда четири вида хора, според особеностите на характера им – флегматици, сангвиници, холерици и меланхолици.

Всеки от четирите вида съответства на конкретни характеристики.

Сангвистик
Лице, което е сангвистик е обикновено с леко сърце, един народен човек, обича да се забавлява, спонтанен, с лидерски способности и уверен. Въпреки това те могат да бъдат арогантни, самонадеяни и капризни. Имат проблеми със съня, кръвното налягане, главоболие и мускулни болки.

Холерик
Лице, което е холеричен характер не става за лидер, той е изпълнител, но могат да доминират хора от флегматичните видове. Иначе са амбициозни, притежават енергия и страст, и се опитват да я внушават на другите. Оплакват се от заболявания на стомашно-чревния тракт (язва, гастрит, колит), сърдечно-съдови болести, проблеми със зъбите, неврози.

Меланхолик
Лице, което е постоянно замислено има меланхоличен характер. Често много мили и внимателени те могат да бъдат креативни както в поезията и изкуството, така и във всичко, с което се заемат. Също този човек често е перфекционист, а това не рядко води до неудовлетвореност от собствените художествени или творчески произведения. Те често са самотници и повечето пъти това е техен избор. Боледуват от депресия, наднормено тегло, слаб имунитет, разширени вени и нарушена обмяна.

Флегматик
Те са много последователни, спокойни, рационални, любопитни и наблюдателни. Стават добри администратори и дипломати. Подобно на сангвистика имат много приятели. Трудно се променят и са много консервативни. Честите болести при тях са на стомаха, ставите, белите дробове, лоша циркулация на кръвта и бъбречни заболявания.

 

Какво казва гримът ви за вашия характер?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *