ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

УРАЛИТ-У / URALYT-U

Съдържа калиево-натриев хидрогенцитрат, лимоново масло, оцветител

uralitПредназначение

УРАЛИТ-У е алкален цитрат, прилаган при камъни в бъбреците. Продуктът се назначава от лекар като част от терапия, целяща разбиването на уратни и калциеви камъни, а също и на камъни от калциев оксалат в бъбреците. Лечението е свързано с прием на големи обеми течности. Препоръчван продукт за освобождаване от бъбречни камъни и за профилактика срещу ново образуване.

Как се приема

Приемът на УРАЛИТ-У става по индивидуална програма, препоръчана от лекар и съобразена със стойностите на Ph в урината. Стандартната терапия при уратни камъни – за освобождаване или профилактика – препоръчва прием на 4 мерителни лъжици от гранулите. Сутрин и на обяд се взема по една, а вечер – две мерителни лъжици. УРАЛИТ-У се взема разтворен вън вода след ядене.

При калциеви камъни доза от 2-3 мерителни лъжици се счита за достатъчна. Приемът е вечер след хранене, с много течност. И в двата варианта дозировката се коригира в зависимост от Ph на урината, като при калциеви камъни може да се препоръча прием на продукта и през деня. Не променяйте дозата самоволно, следете редовно Ph на урината след старта на лечението! Стойностите на Ph се проследяват чрез специални тест-лентички, които са добавени в опаковката на лекарствения продукт. Преди прием гранулите се разтварят в чаша с вода.

Колко ще продължи лечението, зависи от реакциите на организма и преценката на лекаря. Не прекратявайте лечебния курс без лекарска препоръка!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на УРАЛИТ-У често причинява стомашни болки и дискомфорт. По-рядко се съобщава за гадене и диария.
Има данни за алергични реакции, най-вероятно причинени от оцветителите.

Кога НЕ БИВА да се приема

УРАЛИТ-У не се препоръчва за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Бременни и кърмачки могат да вземат продукта само след лекарска препоръка.

Приемът на УРАЛИТ-У не е подходящ за пациенти с остра или хронична бъбречна недостатъчност, бактериални инфекции по пикочните пътища, след натрий-дефицитна диета.

Пациенти с отклонения в чернодробните функции са в повишен риск при евентуален прием на УРАЛИТ-У.

Лечението с УРАЛИТ-У изисква специфични изследвания за годността на организма да понесе въздействието му. Не предприемайте самолечение с УРАЛИТ-У!

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на УРАЛИТ-У следва да бъде съобразен с други медикаменти, които са част от постоянна терапия на пациента. Лекуващият препоръчва дозировките и график за прием на на УРАЛИТ-У, ако се вземат медикаменти за контрол на сърдечния ритъм, аналгетици и нестероидни противовъзпалителни средства. Да се внимава с препарати, съдържащи алуминий.
___
Усреднена цена в аптеките – 42 лв за опаковка от 280 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *