Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С какво динята е полезна за здравето ни?

Доматите се смятат за най-добър източник на полезния за здравето ни антиоксидант ликопин. Сега учени от Сибир твърдят, че са открили начин да получават ликопин от дини.

diniМетодът за получаване на ликопин от дини е разработен съвместно от сибирски изследователи и техни колеги от Полтавския икономически университет. Този метод има свои предимства, отбелязват от medikforum.ru. Диненият ликопин е рожба на значително по-безопасна и лесна технология.

Получаването на ликопин от зрели домати изисква сложни обработки, което прави стойността на крайния продукт доста висока. Освен това при някои от операциите се използват химикали, които биха могли да навредят на човешкото здраве. В този смисъл динената технология е доста по-прогресивна. Любопитен детайл: от дините или от доматите е по-достъпно попълването на ликопиновия дефицит в организма на един потребител? В този случай не става дума за получаване на ликопин в промишлени количества.

Ценността на ликопина е в това, че като мощен антиоксидант той съдейства за намаляване на концентрацията на вредния холестерин в кръвта. Приемайки ликопин, потребителят подобрява защитата си срещу смъртоносни и тежки болести като ракови, сърдечно-съдови заболявания. Възможно е да се наложи контрол над други заболявания, свързани с киселинно-алкалния баланс в организма. Насищането с ликопин насърчава либидото и редуцира проблемите с простатата. Доста изследвания твърдят освен това, че ликопинът може да забави процеса на стареене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “С какво динята е полезна за здравето ни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *