ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИКЛОНЕВРОВИТ / DICLONEUROVIT

Съдържа диклофенак натрий, витамини В1, В6, В12, помощни вещества, желатин за твърдите капсули, оцветители.

dicloneurovitl_3dПредназначение

ДИКЛОНЕВРОВИТ е комбиниран медикамент от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Съдържащият се в него диклофенак упражнява обезболяващо и противовъзпалително действие, а групата В-витамини усилват този ефект и подобряват функциите на нервната система. Прилага се при болестта на Бехтерев, полиартрити, артрози и спондилартроза, лумбаго и ишиас.

Как се приема

Капсулите ДИКЛОНЕВРОВИТ се приемат цели, с вода, по време или непосредствено след хранене.
Желателно е приемът да бъде по схема, определена от лекуващия. Лечението стартира с 1-2 капсули дневно; максималната дневна доза е 3 капсули (150 мг). При по-продължително лечение дозата не бива да е по-голяма от две капсули на ден. Пациенти на възраст над 65 години могат да приемат този медикамент под лекарски контрол, като се ориентират към най-ниската ефективна доза.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на това лекарствено средство може да причини вътрешни кръвоизливи, затова трябва да се следи за черни изпражнения или кръв в изпражненията.

Възможно е лечението с ДИКЛОНЕВРОВИТ да доведе до алергични реакции от умерена до тежка степен, като причини обилни обриви, лющене на кожата, затруднено дишане със “свирене” на гърдите, отоци по главата. Съобщавано е за жълтеница, състояния на тежка и непреодолима умора, отоци по долните крайници. В някои случаи се появява упорито главоболие със схващане на врата, точковидни кръвоизливи по кожата и кървене от носа. Характерни са силни стомашни болки и намалено отделяне на урина. Приемът на ДИКЛОНЕВРОВИТ, особено по-продължителният, могат да усложнят съществуващи заболявания на сърдечно-съдовата система, поява на хронични затруднения при функционирането на стомашно-чревния тракт, влошена работа на черния дроб и бъбреците. Допустими са нарушения на слуха и зрението и отслабване на имунната система. При отклонения в общото здравословно състояние, които се считат за последица от приема на ДИКЛОНЕВРОВИТ, лечението с него следва да се прекрати поради риск от допълнителни тежки усложнения. Съобщавано е за възпаления на белите дробове, стомаха и кръвоносните съдове, на панкреаса и дебелото черво. Възможно е да се достигне до чернодробна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при лечение на деца и подрастващи на възраст до 18 години.

Не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не се лекувайте с този медикамент, ако страдате от тежки заболявания на черния дроб, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Не се препоръчва на пациенти, които са имали или имат язва на стомаха или 12-топръстника.

Ако имате алергия към някоя от съставките на медикамента, не предприемайте лечение с него.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете лекуващия, ако сте на постоянна терапия за друг здравословен проблем. Комбинирането на ДИКЛОНЕВРОВИТ с някои лекарствени продукти може да обезсили или усили действието на някой от тях и с това да се навреди на пациента.

ДИКЛОНЕВРОВИТ не бива да се приема паралелно с други обезболяващи, аналгин и аспирин, лекарства за сърдечна недостатъчност, срещу инфекции, медикаменти за ХИВ-позитивни, антикоагуланти, кортизон, медикаменти за хипертоници и пациенти с чернодробни заболявания, лекарства срещу депресия, лекарства за раково болни.

Приемът на ДИКЛОНЕВРОВИТ изключва употреба на алкохол и черен чай.

_

Усреднена цена в аптеките – 13.20 лв за опаковка от 30 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *