Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сензация: Медикамент срещу артрит излекува косопад!

Учени потвърдиха сензационната вест: за пръв път в света алопеция универсалис бе победена и то, чрез медикамент срещу ревматоиден артрит

В сравнение с обикновения косопад, алопеция универсалис е истинско бедствие. Това рядко автоимунно заболяване оставя човека без космени фоликули не само по главата, а абсолютно навсякъде – под мишниците, веждите, миглите, в интимната област, а при мъжете изчезва напълно дори брадата.

Медикамент срещу артрит излекува косопад
Медикамент срещу артрит излекува косопад

Учени от Медицинския колеж към Йейлския университет в Ню Хейвън, Кънектикът, успяха само за 8 месеца да превърнат пациент с алопеция, който от 7 години няма и една власинка по тялото, в нормално окосмен мъж, съобщава Medical News Today.

Дерматолозите решават да експериментират с необикновено лечение на косопада, използвайки одобрен медикамент срещу автоимунния ревматоиден артрит. Лекарството не е предназначено за терапия на косопад, но след необичаен успех при лабораторни опити с животни, това е първият случай на излекуван човек.

След първите 2 месеца на 25-годишния пациент отново поникват първите косми по лицето и скалпа. След още 3 месеца се появяват ресници и вежди, и в края на лечението мъжът си възвръща заедно с нормалното окосмяване по цялото тяло, и отдавна изгубеното самочувствие.

Медикаментът Tofacitinib е разработен с цел да се предотврати атаката на имунната система срещу ставите, при пациенти с ревматоиден артрит, но се оказва не по-малко ефективен в защитата от такива атаки и на космените фоликули.

„Ние знаем отдавна, че лек срещу болестта няма“ – споделя професор Кинг. „Решихме, че не е невъзможно този препарат да помогне и не сгрешихме!“

Съавторът на метода проф. Британи Крейглоу отбелязва, че и след периода на лечение не се наблюдават никакви странични ефекти, както и за всичките 8 месеца на терапията.

Сензационните успехи на новата терапия на алопецията с лекарство против артрит дава надежда за милиони по света, за които косопадът е не само козметичен проблем.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *