Подхлъзването в банята може да бъде фатално

От рисковете за здравето при къпане първият е подхлъзване на мокрия под, залитане или падане

sb10066543ah-001

Тогава човек си блъска главата в някой кран или в ръб. Тези удари са много силни и могат да бъдат дори фатални.

81 % от всички наранявания в баня са резултат от падане. То причинява, особено при възрастни хора, изкълчвания или счупвания на крайници, таз, ребра.

Папа Йоан Павел II например оздравя след изстрела в корема от Агджа, после падна в банята, счупи си крак, пак оздравя и живя до 86 г. Господ ги пази тези синодални и кардинални старци.

В банята е хлъзгаво заради разтворения сапун (гел, шампоан). Затова човек трябва да се къпе по джапанки или чехли с грапава подметка. Бос е опасно, особено във вана, тъй като нейното дъно е хем мокро, хем и обло. Кракът се хлъзва по него по-лесно, отколкото на динена кора или на изпуснатия сапун.

От цялата къща подът на банята е най-замърсеното с бактерии място. Изобщо да ходите боси вкъщи, не е добра привичка. Може да се прободете или порежете. Може и да ритнете ръб на врата или на мебел и да счупите -пръст. В банята пък рискът от босия крак е гибелен. Така че ходете боси само сред природата.

Макар и обути, добре е под душа да има грапава постелка, която да залепва било с вендузи, било другояче. Проверете я. Ако не е залепнала, ще се превърне в шейна и ще ви изпързаля. Краката ви ще се плъзнат напред, тялото ще остане назад и ще паднете възнак. Може да си цапардосате тила в сапунерката или в батерията на душа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *