Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сега е моментът да предозирате със спанак

Спанакът е от тези продукти, за които е трудно да се напише нещо пресилено

спанак

Толкова е полезен, че трябва да присъства на трапезата постоянно.

За диета

В една чаша спанак се съдържат поне 20% от препоръчителната дневна потребност на диетични фибри, които са важни за храносмилането, предпазват от запек, поддържат ниско нивото на кръвната захар и обуздават апетита.

Антираково

В спанака се съдържат много флавоноиди, които са с доказани противоракови свойства. Има данни, че те забавят деленето на клетките в стомаха и при рака на кожата. Освен това спанакът е защитник срещу появата на агресивен рак на простатата.

Антиоксидантите

Съдържащите се в него витамин С, витамин Е, бетакаротин, манган, цинк и селен са мощни антиоксиданти, които се борят срещу остеопороза, атеросклероза и високо кръвно налягане.

Зрение

И двата антиоксиданта лутеин и зеаксентин се срещат в изобилие в спанака и са добра защита срещу катаракта и дегенерация на макулата, която е свързана с напредването на възрастта.

Имунитет

Спанакът съдържа в огромни количества витамин А, който не само защитава и укрепва „входните точки“ в човешкия организъм като лигавиците, дихателните пътища и т.н., но е и ключов компонент на белите кръвни телца, които се борят с инфекциите.

Кожа и кости

Високото съдържание на витамин А прави кожата по-хубава, защото задържа влагата в епидермиса, като по този начин се бори с псориазис, акне и дори бръчки. Спанакът е богат и на витамин К, който може да предотврати свръхактивиране на клетките, разграждащи костите. Освен това стимулира протеин, който е от съществено значение за силата и плътността на костите.

80 г пресен спанак задоволяват половината дневна нужда от витамин С.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *