ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сокът от моркови е истински балсам за черния дроб

Морковът съдържа в изобилие каротин, който в черния дроб веднага се превръща във витамин А

сок моркови

По съдържание на каротин морковът превъзхожда останалите зеленчуци и под всякаква форма -варен, суров, задушен, е особено полезен за децата. Богат е също на минерални соли и лесно усвоими захари. Използва се като поливитаминно растение при авитаминози и малокръвие, при общ упадък на силите и като средство, подобряващо храносмилането.

Краставиците съдържат витамините В и С и още от времето на Хипократ са известни като лечебно и козметично средство. Киселецът е много ценен със съдържанието си на витамините А, В, С, D и минерални вещества. Освен това в него има и много желязо. Ревенът в началото на лятото успешно заменя и плодовете, и зеленчуците. В листата му се съдържат витамините С, В,, каротин, ябълчна и лимонена киселина.

В плодовете на вишната се съдържат глюкоза, ябълчна и лимонена киселина, витамините A, С, PP. Къпината е доставчик на пектини и на витамин С, а ягодата – и на минерални соли. Плодовете на малината са богати на хранителни вещества и имат лечебни свойства. Касисът е най-богат на витамините С, В,, В2, РР, Е, каротин, има висока способност да извежда от организма холестерина. Боровинките съдържат много соли на желязото и вещества с Р-витаминно действие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *