Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя е най-добрата закуска за отслабващите!

Ново изследване на учени от университета в Алабама показа, че неправилната закуска може да причини увеличение на теглото, а балансираната съдейства за строен силует. Важно е да се спазват определени пропорции между мазнините и въглехидратите.

mazninite-hranata-stareene-framarИзследователите са убедени, че закуските, в които преобладават мазнини, а въглехидратите са по-малко, са оптимален вариант за нормализиране на теглото, поясняват от medikforum.ru.

В изследването участвали 64 доброволци с наднормено тегло на възраст от 21 до 50 години. Цял месец доброволците закусвали по един от двата варианта: първи – закуска с висок процент въглехидрати, и втори – с преобладаване на мазнините. Учените наблюдавали през цялото време основните здравни показатели на участниците, като обръщали специално внимание на стойностите на инсулина и глюкозата. Участниците в експеримента си водели специални дневници, в които правели бележки и оценявали степента на апетита, задоволяването на глада и промените в теглото си.

При обобщенията се разбрало, че закуските с висок процент мазнини са изиграли най-категорично положителна роля при отслабването и стабилизирането на оптималното тегло. Оказва се, че при този вариант на хранене чувството на глад се появява доста след предишното хранене. Не е така при въглехидратната закуска, освен това при въглехидратния вариант се получава рязко увеличение на захарта в организма. Именно по тази причина вторият вариант на закуските кара хората по-често да търсят допълнителна храна, като в същото време усещат пристъпи на умора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *