Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шепа орехи на ден ни пази здрави

След 20 годишно изследване експерти от Британската асоциация на диетолозите стигнаха до заключение: ако искате да се радвате на дълъг живот, хапвайте всеки ден шепа орехи

orehi

В тяхното проучване са участвали 120 000 мъже и жени на различна възраст. Онези, които ядели орехи веднъж на две седмици, понижавали със 7% риска от смърт вследствие на различни заболявания. Еднократното включване на ядките в седмичното меню повишава шансовете за по дълъг живот с 11%. А при хората, които всеки ден си хапват орехи, този процент скача до 20. Обобщавайки резултатите от своето изследване, британските учени твърдят, че редовната консумация на орехите в различните им разновидности забавя признаците на стареене и удължава живота.

Ореховите ядки са богати на мед, цинк, калций, калий, желязо, магнезий, манган, защитаващи организма от отслабване на паметта и от много други здравословни проблеми. Калцият е необходим за здрави и силни кости и зъби. Калият играе важна роля за нервната система, а цинкът за имунната. Диетолозите обясняват благотворното влияние на орехите и със съдържащите се в тях антиоксиданти, които на молекулярно ниво пазят клетките от вредни въздействия и помагат в борбата против ракови образувания. Голямото количество на омега 3 мастни киселини поддържа в норма хормоните на стреса, особено на адреналина. Ценните мазнини в съчетание с витамините Е и В понижават риска от диабет, инсулт и сърдечносъдови заболявания.

Британските диетолози препоръчват да хапвате орехите сурови заедно с тънката пиличка, която обвива ядките, тъй като тя е богата на хранителни вещества. По този начин извличате максимална полза. Не се увличайте в количеството според експертите 30 г дневно са напълно достатъчни.

Основните видове орехи са английски (персийски), черен и бял орех. Напоследък пазарът предлага и по екзотичните бразилски, макадамия (австралийски), пекан (американски). Въпреки че са висококалорични, те често биват включвани в диетите. Обяснението на специалистите е, че дават енергия, като същевременно ускоряват метаболизма и изгарянето на калории.

Към съветите на диетолозите се присъединяват и уролозите, препоръчвайки на мъжете шепа орехи дневно за повишаване на сексуалната активност, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *