Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Направете лесно сок за засилване на организма!

Една бърза и лесна рецепта за приготвяне на сок – богат на витамини и минерали.

Тази напитка ще ви върне към живота! Не е необходимо да сте болни, за да я пиете – направете си я просто за удоволствие. Разбира се, че можете да почерпите и приятелите, с които седите пред телевизора или просто си обменяте информация.

Сезонът на ягодите и черешите е в разгара си и това е момента да им се насладите в пресен вид. Не забравяйте да замразите от плодовете и за зимата, за да имате подръка винаги, когато ви се прииска вкусен плодов десерт.

Продукти за 1 литър сок:

Половин килограм ягоди

Половин килограм череши

Два лимона

Щипка канела

Мед или стевия, за да е по-сладко. Изборът е ваш – можете да го пиете и без подсладители.

Приготвяне:

Ако имате сокоизстисквачка – изцеждате всички плодове, като предварително сте махнали костилките на черешите, а лимоните сте обелили. За всеки случай да припомним, че всичко се мие предварително, а зелните дръжки на ягодите се махат.

Без сокоизстисквачка – трябва ви тензух. Смачкайте добре ягодите и черешите и ги изсипете в тензуха. Трябва да завържете четирите му краища, да поставите точилката между два стола и на нея да закачите тензухената торба с плодове. Поставете отдолу чиста тенджера, за да съберете в нея сока. Лимоните разрежете на две, изцедете на ръка и прецедете през гъста цедка.

След като имате готовия сок от черешите, ягодите и лимоните – изсипете го в еднолитрова кана, добавете мед или стевия за сладост и една щипка канела. Ако не сте получили сок 1 литър (това зависи от сочността на плодовете) можете да долеете каната с минерална вода или чай от мента.

И да не изхвърлите изцедените плодове! Сложете малко захар, запечете ги във фурната и ги затворете в малки бурканчета – страхотен мармалад за палачинки!

Да ви е сладко и приятно!

 

6 много важни ползи от портокаловия сок!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *