ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасно ли е подмладяването с витамини?

Пийте витамини за млада кожа: такъв съвет можете да чуете и от приятелки, и от специалисти. Но последната дума на науката ще ви изправи на нокти: не правете това, защото поемате риск да си докарате онкологично заболяване!

еМедици от Сиатъл са проучили въпроса и твърдят, че подмладяването с витамини изобщо не е невинно и безопасно занимание, предупреждават от medikforum.ru. За да се произнесат, те са анализирали здравните показатели на над 77 000 души. Доброволците са мъже и жени на възраст 50-76 години и здравето им е било проследявано в продължение на 25 години. В резултат на богатия материал и задълбочения му анализ става ясно, че главна причина за увеличения риск от ракови заболявания носи злоупотребата с витамин Е, наричан още витамин на младостта.

Медиците са установили, че при здрави хора-непушачи, приемащи по 100 милиграма витамин Е всекидневно в продължение на 10 години, рискът от рак е нараснал със 7%. Други, които са вземали по 400 милиграма витамин Е, са увеличили този риск до 28%.

Това всъщност не е първото изследване, проследяващо връзката между витамин Е и риска от рак, основно – рак на белите дробове. Вече е доказано и това, че любителите на витамин Е са още по-застрашени, ако паралелно с това са пушачи.
Има и доказателства, че случаите на рак растат и от прекалено пристрастяване към витамин А. Той също се рекламира като особено полезен за женското здраве и красота. Онкологичният риск при системна употреба на витамин А без истинска причина, а само като анти-ейдж средство, става по-висок с 18% .

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *