Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИМОДИУМ / IMODIUM

Съдържа лоперамидов хидрохлорид, лактоза, царевично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин за капсулата, свързващи вещества и оцветители.

imodiumПредназначение

ИМОДИУМ капсули е лекарствен продукт, който можете да вземете при диария без лекарска препоръка. Необходимо е да спазвате посочената в листовката дозировка. Медикаментът овладява симптоматиката при остри и хронични състояния с диария. Намалява изхожданията и подпомага втвърдяването на екскремента.

ИМОДИУМ се предлага и във варианти сироп и таблетки за дъвчене.

Как се приема

Капсулите ИМОДИУМ се приемат в доза, съобразена с възрастта и здравословното състояние на пациента. Деца над 6 години и възрастни могат да вземат медикамента без лекарска санкция. При остра диария на възрастен се дават наведнъж две капсули, а на деца – една, с вода. Вземайте по една капсула след всяко изхождане, но без да надхвърлите лимита от 8 капсули на денонощие. Приблизително същата е схемата и при хронична диария, като чрез поддържаща доза от 2 до 6 капсули на ден се постигат до две изхождания.

Деца на възраст от 2 до 6 години не могат да приемат ИМОДИУМ без лекарско наблюдение. Определянето на дозата за тях следва правилото “три капсули/ 20 кг тегло”.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт рядко дава негативни странични ефекти; понася се добре и бързо постига добър резултат. Има редки случаи на непоносимост, характеризиращи се със сърбеж, зачервяване на кожата, оток на лицето и гърлото и затруднено дишане и преглъщане. Тази симптоматика налага да спрете приема на ИМОДИУМ и да потърсите лекарска помощ. Има данни и за това, че по-продължителният прием на лекарствения продукт създава условия за запек, болки и подуване на корема.

Съобщавано е за общо неразположение, гадене и повръщане, замаяност, умора, пресъхване на устата, болезнен корен при събиране на газове. Изключително рядко се стига до припадъци, загуба на съзнание. Последните симптоми могат да се дължат и на самото болестно състояние, заради което е предприето лечението с ИМОДИУМ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не бива да се приема ИМОДИУМ, ако пациентът има алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът не е подходящ за бременни, кърмачки и деца под 2 години.

Не вземайте лекарството, ако имате кръв в изпражненията или страдате от възпаление на дебелото черво.

Пациенти с чернодробни проблеми могат да приемат ИМОДИУМ само по лекарско предписание, като се гарантира наблюдение.

Медикаментът може да причини замайване, поради което шофирането по време на лечението с препарата е по-добре да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

ИМОДИУМ влиза в лекарствени взаимодействия с медикаменти, които потискат чревната перисталтика. Комбинирането на тези лекарства усилва значително ефекта от ИМОДИУМ.

Консултирайте се с вашия терапевт за възможния ефект от паралелен прием на това лекарство с такива, които трябва да пиете постоянно заради друг здравословен проблем. Съвместяването на медикаментите изисква компетентна преценка.

__

Усреднена цена в аптеките  – 4.50 лв за опаковка от 6 капсули х 2 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *