ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦИЛЕСОЛ / ACILESOL

Съдържа рабепразол натрий, повидон, манитол, лек магнезиев оксид, ниско субституирана хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, етил целулоза, стомашно-устойчива обвивка, свързващи компоненти, оцветители.

Acilesol 20 mgПредназначение

Стомашно-устойчивите таблетки АЦИЛЕСОЛ намаляват киселинността на стомашните сокове. Прилагат се при язви в горната част на червото и стомаха, при гастро-езофагеален рефлукс, при възпалителни процеси в хранопровода. Част са от терапията при синдром на Zollinger-Ellison, характерен със свръхпроизводство на стомашна киселина. АЦИЛЕСОЛ се прилага при лечение на Helicobacter pylori-инфекция в комбинация с антибиотиците амоксицилин и кларитромицин.

Как се приема

Лечението с АЦИЛЕСОЛ е индивидуално и зависи както от диагнозата, така и от здравословното състояние на пациента и начина на повлияване от този продукт. Препоръчаната доза таблетки се поглъщат цели, с вода, без да се чупят или стриват.

При язвена болест и гастро-езофагеален рефлукс обичайната доза е една таблетка от 20 мг, която се изпива сутрин преди хранене. Лечението продължава средно от 4 до 6 седмици.

При синдром на Zollinger-Ellison се започва с еднократен прием за деня от 60 мг АЦИЛЕСОЛ, като дозата може да се променя от лекуващия в зависимост от това как ще реагира организмът. Инфекции от Helicobacter pylori се преодоляват с двукратен дневен прием по 20 мг от медикамента, като в рамките на една седмица АЦИЛЕСОЛ се взема комбинирано с кларитромицин и амоксициклин.

Възможни нежелани ефекти

Най-често срещаните странични ефекти от приема на АЦИЛЕСОЛ са свързани с алергични реакции – обрив, внезапно отичане на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, прилошаване до загуба на съзнание. Наблюдавано е пожълтяване на кожата и потъмняване на урината, сигнализиращи за проблеми с черния дроб. АЦИЛЕСОЛ може да предизвика температурни състояния, мехури и лющене на кожата, кървене от очите, носа и устата, от вагиналната област.

Има данни, че на приема на този медикамент някои организми реагират с коремни болки, стомашен дискомфорт, повръщане, диария или запек, метеоризъм. Съобщава се за световъртеж, главоболие, влошаване качеството на съня. Познати са инфекции на дихателните пътища и отделителната система, мускулни и ставни болки, крампи. Допустими са отклонения във функционирането на бъбреците и черния дроб, особено при по-продължителна употреба; чупливост и фрактури на кости, мозъчни смущения, променени кръвни показатели, депресивни състояния.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се използва за лечението на деца.

АЦИЛЕСОЛ не се препоръчва за бременни или кърмачки.

Не се лекувайте с този продукт, ако имате алергия към някои от съставките му.

Да не се препоръчва на ХИВ-позитивни пациенти на поддържаща терапия.

Взаимодействие с други медикаменти

АЦИЛЕСОЛ не бива да се приема едновременно с някои лекарства за гъбични инфекции или при поддържаща СПИН-терапия. Не се лекувайте с АЦИЛЕСОЛ, ако вземате атазанавир, кетоконазол и / или итраконазол.

__

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *