Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов тип лечение убива обречените пациенти

Учени от медицинския център при университета в Питсбърг започват да експериментират нов тип лечение на пациенти с тежки травми. На практика медиците буквално ще ги убиват, за да могат сетне да ги върнат към живота. Как така?!

lechenie-travm3Представете си човек, докаран в реанимацията с множество травми от катастрофа или рани от нож, с масирани кръвоизливи. Обикновено в подобни случаи се говори за несъвместими с живота увреждания. Но и в такива случаи лекарите се борят за пациентите си, като им преливат кръв и правят операции. В повечето случаи това не дава резултат. Организмът просто не може да се справи с травматичния шок.

Сега в един от университетските центрове в Америка започват изпитания на нова система на реанимация, информират от medikforum.ru. Тежките случаи ще бъдат обработвани, след като им се източи малкото останала кръв. Вместо нея във вените ще вкарват леденостуден солев разтвор. Това ще спре сърдечната дейност и мозъчната активност, т.е. пациентът ще изпадне в кома. Условно – лекарите ще убият своя пациент.

На практика тази ситуация дава повече шансове на пациента да оживее. Хипотермията, причинена от ледената течност във вените, забавя метаболизма и работата на всички органи. Така медиците получават повече време за спасителни операции и процедури.

Подобни опити с хора не са правени никога досега. Има известни формалности, свързани с условието подобни мерки за реанимация да бъдат съгласувани с пациента или негови близки. След като са докарани най-вече в безсъзнание, тези хора няма как да бъдат питани. Проблемно е и откриването на техни близки в ограничено време. Решение според лекарите е възможността хората, които не желаят подобна реанимация, да носят специални гривни.

Самите лекари намират идеята за нещо от света на фантастиката. И признават, че допреди 3-4 години тя не би била възможна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *